Japansk performance i Dome of Visions

For 150 år siden oprettede Danmark og Japan for første gang diplomatiske forbindelser til hinanden, og begge lande markerer jubilæet vidt og bredt. Dome of Visions gør det ved at invitere den japanske og prisbelønnede pianist, Eriko Makimura, til Danmark for at holde to koncertperformances i domen:

  1. maj 2017 kl. 20.00
  2. maj 2017 kl. 20.00

JCC poster

Eriko Makimura kalder selv sin koncertperformance Japanese Chamber Cabaret, og med sig på scenen har hun den ligeledes japanske gæsteperformer og danser, Yoshiaki Iwao.

Japan er på mange måder selvmodsigelsernes land, og kvinderne er under pres. Historisk og kulturelt har kvinderne været hjemmets drivende kraft – også når det drejer sig om at holde styr på husholdningens økonomi.

Men japanske kvinder har svært ved at vinde fodfæste på arbejdsmarkedet, og Japan lider under et særdeles lavt fødselstal, der på længere sigt truer  velfærden.

Eriko Makimura og Yoshiaki Iwao vil via Japanese Chamber Cabaret udfolde den paradoksfyldt japanske hverdag. Måske bliver du klogere på Japan?

JCC Aarhus poster

Sidst Eriko Makimura optrådte i domen præsenterede hun klaverkoncerten “Dies Irae” (Day of Wrath). Hun spillede syv avantgarde klaverværker, som refererer til de syv dødssynder: hovmod, utugt, griskhed, frådseri, vrede, misundelse og dovenskab.

Koncert-performancen var en del af den hyper-sanselige koncert-række på tværs af genrer – Dusk till Dark – arrangeret af Tusnelda Frellesvig og Diana Tørsløv.

Eriko Makimura - Dome of Visions

Eriko Makimura - Dome of Visions

Eriko Makimura - Dome of Visions

Eriko Makimura - Dome of Visions

Eriko Makimura - Dome of Visions

Billetter a 140 kr. købes på Billetto.dk
Læs mere om og find billetlink til Japanese Chamber Cabaret på Facebook

Vil du lære Eriko Makimura bedre at kende, så besøg hendes website: erikomakimura.com

Foto: Taeko Kasama og Jonathan Kronborg Grevsen