Arbejdet med at bygge domen er nu inde i finish-fasen

Morten Ryborg uddanner sig til arkitekt og har valgt at kvalificere sig endnu mere til sin uddannelse hos Atelier Kristoffer Tejlgaard på Amagerbrogade i København. Kristoffer har tegnet Dome of Visions 3.0, som åbner officielt 4. oktober på Pier 2, Aarhus Havn. Morten Ryborg assisterer både hovedarkitekten og håndværkerne fra NCC under de sidste ugers intensive byggearbejde.

ktstudio-sso-1140363-lr

–Vi er meget tydeligt inde i finish-fasen. Baren bliver gået efter i sømmene, detaljerne omkring det indre hus i domen er ved at tage form. Beklædningen af huset består jo af genbrugsbrædder, de er ankommet og sorteret, så vi sikrer os en passende variation i mønster og udseende. Nu arbejder vi på at skære brædderne til og på at give dem noget ekstra patina, siger Morten Ryborg.

dov-hellearensbak-loeft2-_dsc8261lr

–Selve terrassen inde i domen er ved at blive lagt, de gennemsigtige plader (polycarbonat) er skruet på og venter måske kun på at blive vasket, fordi en byggeplads nu en gang hvirvler støv rundt. Øverst sidder hatten, som bekendt, og den arbejder vi lige nu på at gøre færdig. Uden for domen er vi ved at grave ud til en udvendig terrasse, baseret på asfalt. Terrassen leder op til det, man kan kalde domens hoveddør, og den åbner vi som bekendt meget snart, lover Morten Ryborg.

dov-hellearensbak-loeft2-_dsc8163lr

TEKST: SØREN EGERT
FOTO: STINE SKØTT OLESEN / HELLE ARENSBAK / METTE NASSER / Dome of Visions