Gruppe, samfund og sind

DoV-IGA-KimMoeller4Dome of Visions på nye stier

 

Institut for Gruppeanalyse stod bag arrangementet ”Visioner i grænselandet mellem gruppe, sind og samfund”, da Dome of Visions 15. maj 2014 åbnede dørene for et halvt hundrede fagfolk, der alle er optaget af gruppen som fænomen i et utal af sammenhænge.

Fx storgrupper, gruppens betydning i samfundets udvikling, gruppen og fremtidens børn og skole, gruppens betydning i psykiatrien.

Dagen var bygget op som en blanding af oplæg og workshops, og blandt indlederne var professor Lars-Henrik Schmidt, Aarhus Universitet, og overlæge, centerchef Per Sørensen.

For Dome of Visions betød arrangementet, at endnu en dimension blev føjet til den efterhånden lange liste af meget forskellige aktiviteter, der finder vej til kuplen på Søren Kierkegaards Plads ved Det Kongelige Bibliotek.

-For mig at se er der en symbolsk parallel mellem Dome of Visions og dét at afvikle en dag om netop visioner i grænselandet mellem gruppe, sind og samfund, siger Henning Green, psykolog og formand for Institut for Gruppeanalyse (iga@iga-kbh.dk).

Tre dage i september 2014 vil en egentlig IGA-camp finde sted i Dome of Visions. Der bliver tale om tre dage med vidt forskelligt indhold, og på IGAs hjemmeside kan du hen over sommeren orientere dig om, hvad dagene 23., 24. og 25. september byder på.

FOTO: KIM MØLLER
TEKST: SØREN EGERT