Høstdag med bål, kogler, kakao, samtaler og fladbrød

‘Jeg har lavet en hammerhaj! Se lige, hvor sej den er!’

Under fredagens høstværksted i domen kom mange små skabninger til live. Du stødte på alt fra pindsvin, pølsehunde, fugle, insekter over traktorer til eventyrlige skabninger med mange øjne, store sweaterkjoler med meget mere.

Der blev leget, blæst sæbebobler og jongleret med balloner. Stemningen var hyggelig og afslappet, og familier sivede ind og ud gennem det åbne værksted. Udenfor stod Pier 2 Have folkene klar med bål, pandekagebagning, skumfiduser, popcorn, fine samtaler og fladbrød. Udfordret af regnen holdt de standhaftigt ved, mens børnene susede glade ind og ud mellem værksted og havegodter.

Det var en dag i sansernes tegn. Med regnvåde jakker på stoleryggen sad voksne og børn under den største paraply i Aarhus med fingrene dybt begravet i naturens skatte: kogler, blade, agern, kastanier, fjer og meget mere samlet på stranden, i skoven og i haven. Det var fantastisk at opleve byggeglæden og skønt at se lysene i de voksnes øjne over at skabe med deres børn – nu og da uden børn, der i stedet havde travlt med ballonerne.

Der blev slupret varm kakao med flødeskumsoverskæg, spist vindruer med mere og arbejdet kærligt med de små bidder af land midt i byen. Hen på eftermiddagen tog Fra Grums til Gourmet over med rejsegilde og hygge i den lille intime svampefarm.​

 

TEKST: STINE SKØTT OLESEN
FOTO: MICHAEL SKØTT JENSEN OG STINE SKØTT OLESEN / DOME OF VISIONS