Hjem til Aarhus

Den varme sommer er så småt ved at være forbi, og folk vender hjem til Aarhus – fra festival, ferie, familiebesøg og alt muligt andet.

Det kan vi mærke i domen, og det er skønt! En næsten tom kalender er blevet erstattet af udsigten til arrangementer hver dag – flere om dagen endda.

Netværksmøder bliver afløst af salsa, og i en lind strøm følger så yoga, borgermøder, makeuparrangementer, snapselaugsbesøg og en decideret  vielse. Stille kaffedrikkeri for expats bliver erstattet af de mest gennemførte technofester, som varer til den lyse morgen.

Det er hele paletten, og det er, hvad domen kan.  Efter en lidt stille tid springer det i øjnene, hvad domen i grunden magter. Potentialet er enormt, den kan rumme næsten alt det, brugerne efterspørger. Livskvaliteten og glæden stråler ud af de forskellige arrangørers øjne, når de får lov at låne domens rum for at samle folk om det, som de er passionerede omkring. Og det er mit indtryk, at meget af den kultur, vi lægger hus til, ikke ellers har en platform i Aarhus. Hvis det ikke var for domen, hvor skulle de så gå hen?

Dén kvalitet, at kunne rumme alt og alle, har meget stor betydning, og det er noget, jeg i den grad synes, vi i fællesskab skal værne om.

William Gerdes, Dome Master Junior

Denne tekst er bragt som leder i domens nyhedsbrev for september måned. I nyhedsbrevet finder du også:

Denne måneds #domeofvisions er taget af @little.rocknroll.queen / Udforsk domens kommende events med blandt andet en særlig aften i korstemmens tegn med SONO og Lyt, køns-, krop- og mediedebatterende fotografisk kunstprojekt Teglgård Plus med åbningsaften skabt i samarbejde med VINKaarhus/ CuntsCollective / The GENDERhouse festival 2018, og en tur i det mangfoldige spisekammer omkring os, som naturen i og omkring Aarhus byder på ved Lars David Lauridsen og Smag på Aarhus /  Månedens visioner ved Lihme, der ønsker at forandre og udvikle vores samfund gennem en proaktiv brug af kunst og kultur / Samt naturligvis alle de spændende highlights fra den seneste tid.