Havnefrontens kreative oase

Jyllands-Posten | Af DANIEL SKINBJERG | 211216

Ved pier 2 på Aarhus Havn ligger Dome of Visions. En grøn oase i byen og et fristed med plads til musik, kunst og kultur.

Som en ensom bebyggelse omgivet af industri og kontorer ligger et lille, grønt område indkapslet i glas. For enden af Randersvej og Nørreport ned mod havnen vil aarhusianerne fremover møde synet af Dome of Visions – et kulturhus, hvor intet er umuligt.

Efter at have trådt gennem dørene på glasbygningen indser man hurtigt, at man befinder sig i en anden verden. Ligesom Edward, der igennem klædeskabsdøren begiver sig ind til det ukendte i fortællingen om Narnia.

Dome of Visions er en oase i midten af Aarhus. Et fristed, hvor tankerne kan få frit løb. Et væld af træer, kaktusser og vinstokke sætter et grønt aftryk på det indre landskab. Planterne gør, at kuplen, på trods af sin tilstedeværelse på havnen tæt på storbyens og Mols-Liniens trafikos, har den reneste luft, man kan indånde på disse breddegrader.

Uden for kuplen præges havnefronten stadig af jord og grus fra anlægningerne af spor og veje i en by, der er i konstant udvikling. Her er Dome of Visions et skævt og anderledes tiltag i et område, hvor kontorer og industri markerer sig i bybilledet.

Læs artiklen