Haverne myldrer frem

Pier 2 på Aarhus Havn har mere og mere at byde på, og rundt om Dome of Visions vokser et grønt landskab stille og roligt frem. Senest har den selvstændige forening Pier 2 Haven etableret sig med små haver. Hver have er på fire kvadratmeter, og der bliver plads til i alt 45 af slagsen.

Man lejer sin have for 250 kroner om året, så frem til foråret 2018 er der således masser af små grønne felter på Pier 2.

Pier-2-haveforening-3-LR

Grøn bykultur

Line Beck er en af projektets frontløbere, hun er uddannet visuelt antropolog fra Aarhus Universitet og siger, at haveprojektet har fået en meget positiv modtagelse i Aarhus.

–Vi ønsker at bidrage til den grønne bykultur og vil gerne være med til at gøre det nye spirende havnemiljø grønt og levende. Pier 2 er et fantastisk område for os, fordi vi her har naboer med bæredygtige initiativer, Dome of Visions og Fra Grums til Gourmet, forklarer Line Beck, som ikke udelukker, at der på et tidspunkt kan komme endnu flere små haver til Pier 2.

Pier-2-haveforening-4-LR

Fælles tredje

–Medlemssammensætningen i haveforeningen er meget mangfoldig. Her er folk i alle aldre og med forskellige baggrunde og interesser, og alle kan noget unikt. Det giver et spændende fællesskab, hvor mange forskellige århusianere samles om at skabe noget fælles tredje, som både er til privat brug og giver noget til byen. Vi vil vildt gerne have, at haven bliver et offentligt sted, hvor alle – og ikke kun medlemmer – er velkomne til at gå ture, dufte til blomster og krydderurter og sidde i vores sociale områder, som bliver bygget senere, siger Line Beck.

Hjemmeside: www.pier2haven.dk
Facebook: https://www.facebook.com/pier2haven
instagram: @pier2haven

TEKST: SØREN EGERT
FOTO: LINE BECK/PIER 2 HAVEN