Fra Dome of Visions er der udsigt til optimisme

 

Aarhus-Dome-821-2

 

– Vi har etableret domen, fordi vi i skalaen 1:1 ønsker at afprøve bl.a. nye materialer og andre måder at bygge på. Vi får samlet ny viden ind, og måske kan vi bruge noget af den viden i kommende byggerier, sagde direktør Palle B. Rasmussen, da han ved en uformel og uhøjtidelig reception i Dome of Visions tirsdag 25. juni 2013 satte ord på de tanker, der ligger bag hele dome-projektet.

– Når jeg ser på det program, der ligger frit tilgængeligt på domens hjemmeside, www.domeofvisions.dk, får man er klart billede af, at domen tiltrækker vidt forskellige og meget stærke kræfter. Jeg er sikker på, at domen kommer til at huse mange spændende debatter, temamøder og et bredt udpluk af kunstneriske og kulturelle arrangementer. Aarhus har meget at glæde sig til, lovede Palle B. Rasmussen.

 

Aarhus_0803-1

 

Receptionen gav en forsmag på det liv, der frem til midten af oktober kommer til at udspille sig i Dome of Visions. Kunstnere, entreprenører, politikere, arkitekter, embedsmænd og erhvervsfolk stod side om side og betragtede det gennemsigtige, kuppelformede rum, og borgmesteren i Aarhus, Jacob Bundsgaard (A) sagde direkte, at der fra Dome of Visions var udsigt til optimisme…

– Da jeg første gang blev spurgt, om det ikke var en god idé, at Dome of Visions kom til Aarhus, troede jeg, vi talte om et rockband. Nu véd jeg, at vi taler om et hus proppet med visioner, og i Aarhus er vi glade for, at Dome of Visions nu står her og bliver på havnen frem til midten af oktober, sagde Jacob Bundsgaard.

 

Aarhus-Dome-8226-3

 

– Aarhus Havn er et af de områder, hvor vores by udvikler sig allermest. Derfor er det passende, at domen har placeret sig på havnen. Netop havnen er et billede på noget af den vækst, vi gerne vil skabe i Aarhus. Men vi vil gerne tænke nyt og bæredygtigt dér, hvor det er muligt, og jeg synes, Dome of Visions afspejler hele det tankesæt på en god måde, vurderede Jacob Bundsgaard.

 

TEKST: SØREN EGERT

FOTO: KRISTOFFER TEJLGAARD