Fra Bøvlingbjerg til Aarhus Ø: Mette er dome mama på fuld tid

Med en bachelor i Kunst og Teknologi fra Aalborg Universitet i rygsækken har Mette Nasser kvalifikationerne på plads, når det drejer sig om at håndtere jobbet som stedfortrædende daglig leder af Dome of Visions. Jobbet er mangfoldigt – for nu at sige det mildt. Det spænder over alt fra at tage godt imod gæsterne til at sørge for, at der er kaffe, tændte mikrofoner, personale og varme parat til endnu en dag i domen. Hun sørger også for, at personalets hverdag hænger sammen.

Mette Nasser er 30 år og født og opvokset i Bøvlingbjerg, fire kilometer fra Vesterhavet. I dag bor hun på en gård ved Rønde på Djursland og kan uden videre slagte høns…Undervejs har hun boet halvandet år i London.

Hun har, så langt hun husker tilbage, altid opsøgt fællesskaber, og hun nærer en grænseløs passion for omstilling – især omstilling til et mere bæredygtigt samfund.


Smeltedigel

–Arbejdet i domen passer perfekt til mig, og jeg ser bygningen som en smeltedigel, hvor mange kompetente mennesker forener kræfterne og udstyrer Aarhus Ø med et helt unikt hus. Man bliver ganske enkelt glad af at opholde sig i domen, og det smitter af på alle, der besøger os, siger Mette Nasser.

–Når jeg arbejder i domen, slår det mig, hvor let vores gæster har ved at identificere sig med det mind set, der præger stedet. Lige meget hvem du er, og hvor du kommer fra, bliver du påvirket af rummet i en positiv retning, uanset om du lægger mærke til planterne, trækonstruktionen eller den transparente facade. Domen bliver i virkeligheden båret på en bølge af kærlighed, som Mette Nasser udtrykker det.

TEKST: SØREN EGERT
FOTO: CAMILLA BØDKER