Fortællinger i efterårsmørket

Regnen hamrer på domens runde vejrskjold, men indenfor sidder de lyttende deltagere tæt sammen i en cirkel. Det damper fra den varme saft i kopperne, og folk putter sig i tæpperne. Domen er lyst op af lanterner og fakler.

fortaelleaften_lys

Ansigterne får en blød glød i lyset fra lanterner, som oplyser domen. Først fortæller Nikolaj Ahlburg fra ”Natur-retur” et eventyr af Herman Hesse, et eventyr, hvor naturen er beskrevet i storslåede vendinger. Det passer godt til lejrbålsstemningen mellem domens høje træer. Forfatter Daniel Boysen læser højt af sin roman ”Fordi ilden er vores”, suppleret af digte fra ”Røntgen”.

Historierne beskriver en barndom fra en svunden tid på landet, fra dengang på farfarens gård, da køerne havde navne. Til slut læser Nikolaj Ahlburg højt fra H.C. Andersens fortælling om ”Store Klaus og lille Klaus”, en historie med en velkendt titel, men som for mange ligger lidt sløret tilbage. fortaelleaften4

Det blev et glædeligt gensyn med den på mange måder let absurde, men meget humoristiske fortælling.

Tak for en dejlig fortælleaften i Dome of Visions!

fortaelleaften6

TEKST OG FOTO: Cecilie B. Andersen

Vision for bæredygtige fremtider: Vores vision for en bæredygtig fremtid er en fremtid, hvor mennesker mødes med nysgerrighed på naturen og på hinanden.
Naturen er et rodfæstet holdepunkt i en omskiftelig verden. Naturen formidler årstidernes skifte, livets cyklus og minder os om at sætte pris på det som er nu, og dermed også om, at vi har et ansvar for at passe på den.

Vision for fremtidens by: Vores vision for fremtidens by, er en grøn by med omtanke for naturen. De grønne byer skal sætte rammen for et godt liv for byens borgere, bygget på åbenhed og fællesskaber.