Fanøbal, bakskuld og kaffepunch fylder domen til maj

Lørdag 20. maj fra klokken 21 og til den lyse morgen er der nærmest sømandstatoveret Fanø hele vejen hen over Dome of Visions.

–Vi kalder det både Fanøbal og Sønderhofest, og menuen består af dans, musik, bakskuld og kaffepunch. Faktisk er der ikke noget, vi ikke drikker kaffepunch til, siger Kirstine Uhrbrand, pianist i Fristadskapellet, som spiller op til dans og hvad deraf følger 20. maj.

Bord med snaps Dansende folk

–Fanø har en flere hundrede år gammel og meget vital musik- og dansetradition. Musikken, dansen og traditionen i sig selv byder, at man fester til den lyse morgen, understreger Kirstine Uhrbrand, der som administrativ leder af Tønderfestivalen også den vej rundt er noget ved musikken

–Jeg håber, Dome of Visions kan tiltrække mange eksil-fannikere og gamle sønderhoninger fra det østjyske. Og mon ikke mange i det hele taget er nysgerrige på, hvad et Fanøbal er for noget, siger hun.

Ole Mouritzen og Peter Uhrbrand

Den lyse morgen
Rammerne for Fanøballet i domen kan ifølge Kirstine Uhrbrand ikke være bedre.

–Man kan selvfølgelig godt danse en sønderhoning alle steder, men når nu Dome of  Visions ligger lige ud til vandet ved Pier 2 på Aarhus Havn, er der da lidt maritimt over Fanøballet i domen. Og netop tidspunktet, den 20. maj, er næsten en garant for, at vi også denne gang bliver ved til den lyse morgen, fornemmer hun.

Musikken til dansen, sønderhoningen, går i en to-takt, mens selve dansen er i tre-takt. Og i øvrigt ligner sønderhoningen den svenske polka.

Kaffepunchen skal også derfor være så velkommen!

Tilmeld dig festen på Facebook: Sønderhofest i domen 
Læs mere på vores kalender: Sønderhofest i domen

FOTO: SOPHIE BECH
TEKST: SØREN EGERT