Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Yoga og meditation (Workshop)

01/04/2017 @ 14:00 - 16:30

Vi inviterer indenfor til fordybelse gennem krop, sind og hjerte. I årtusinder har yoga- og meditations-praktiserende vidst, at lokalet, man laver sin yoga og meditation i, har en afgørende effekt på det, man får ud af det. At dyrke yoga og meditation i en bygning som Dome of Visions kan således skabe en anden og dybere effekt, end man er vant til. Dome of Visions er desuden ramme for tre principper, som går hånd i hånd med de principper, undervisningen i yoga og meditation baserer sig på: Æstetik og sanselighed, bæredygtighed og en kulturel livfuldhed.

Vi glæder os til at sætte disse principper sammen til en helhed: Den sansende krop, der i yogaen bevæger sig i det æstetiske rum. Og sindet, der, ligeledes, kan åbne sig mere qua højloftet-heden i Dome’n, hjertet der smager på det kreative og det bæredygtige.

Kiku Day, der spiller japansk sakuhache fløjte vil akkompagnere til workshoppen. 

Vision for bæredygtige fremtider: For mig går bæredygtighed og spiritualitet hånd i hånd. Det gør den ikke nødvendigvis for alle, endsige for mange. Omdrejningspunktet for (meget) spiritualitet er en spirituel praksis: fx yoga, meditation etc. I virkeligheden er disse praktikker – yoga og meditation – forandrings-redskaber. Yoga og meditation – brugt korrekt, og tilstrækkeligt – er i stand til at ændre verden; den indre såvel som den ydre. Ligesom (andre) bæredygtige tiltag kan det. Forandring er altså et nøgleord, både for spirituel praksis og for bæredygtige tiltag i almindelighed.

Vision for fremtidens by: Fremtidens by er bæredygtig, ligesom samfundet er det – lokalt og globalt. En måde at starte denne proces henimod mere bæredygtighed er rum, som man finder det i Dome’n.

Fremtidens by er uden biler. Masser af grønt. Både så mennesker i byerne har noget pænt at kigge på. Og så alt det grønne kan være med til at skabe frisk ilt til byboerne. Vi har jo lige (nov. 2016) hørt Arnold Schwarzenegger udtale i samarbejde med medie-bureauet ATTN, at der hvert år dør mere end 7 millioner mennesker af forurenings-relaterede sygdomme.

Flere og flere mennesker vil indrette sig sådan, at de kan dyrke betydelige dele af deres egen mad; på altaner, på tagene etc.

Details

Date:
01/04/2017
Time:
14:00 - 16:30
Event Categories:
, ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark

Organizer

Simon Vittus
%d bloggers like this: