Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

VILD SANS // VILD DATA – Et åbent byrumslaboratorium

22/11/2016 @ 12:00 - 24/11/2016 @ 22:00

I tre dage inviterer en gruppe nysgerrige kunstnere, procesfacilitatorer og forskere alle Aarhusianere til at gå med på opdagelse i Aarhus Ø. Sammen oplever og beriger vi atmosfæren på den rå havnefront, med base i det midlertidige byrum Dome of Visions.

Vi udforsker perspektiver. Vi bruger kroppen som måleapparat. Vi optager stemninger mellem småsten og højhuse, og udfordrer hinandens sædvanlige måder at være i byen på. Det hele bliver indsamlet og fortolket via teknologiske data, og til slut ser vi på resultatet og stiller spørgsmålet: Hvad er en leveværdig by?

SE DET FULDE PROGRAM OG TILMELD DIG DE ENKELTE BEGIVENHEDER HER 

Byrumslaboratoriet faciliteres i et samarbejde mellem sanselaboratoriet Sensescapes, forskningsprojektet Making Sense of Data og konsulentvirksomhed Urban Goods.

 

Visioner:

Vision for bæredygtige fremtider: Moderne byplanlægning fokuserer mere og mere på udviklingen af den ‘smarte’, digitale by og brugen af forskellige former for sensordata. Med VILD SANS // VILD DATA vil vi undersøge både muligheder og udfordringer ved at indsamle, måle og fortolke data der handler om hvordan vi oplever og lever i byen. Vi tester metoder og redskaber i praksis og spørger åbent til, hvordan man kan finde en bæredygtig balance mellem brugen af højteknologiske redskaber og vores umiddelbare kropslige erfaring og sansning af byen og dens rum.

Vision for fremtidens by: Ved at skabe bedre kommunikation mellem byens brugere, beslutningstagere og byplanlæggere kan vi skabe en by for alle. Det er ikke nok at trække på de nyeste teknologier, hvis ikke der også tages højde for borgernes personlige og helt konkrete erfaringer. Vores vision er at skabe bedre forståelse for koblingen mellem datamåling og sanselig oplevelse.

Details

Start:
22/11/2016 @ 12:00
End:
24/11/2016 @ 22:00
Event Categories:
, , , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark
%d bloggers like this: