Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Verdensmålene, hvordan sikrer vi den nødvendige implementering

07/03/2017 @ 17:45 - 20:00

Gratis entre

I september 2015 vedtog verdens ledere de 17 Verdensmål for Bæredygtig Udvikling. Det er den mest ambitiøse plan, vi har for klodens fremtid, og den skal implementeres i alle lande. For at understrege målenes universalitet har FN-Forbundet og Nyt Europa slået sig sammen om en verdensmålsturne i uge 10. Disse mål forpligter, samtidig med den tydeliggør at samarbejde mellem landende er afgørende for en bedre fremtid.

Et stop på turneén er i Aarhus, Dome of Visions fra kl 18.00-20.00. Det er åbent og gratis for alle.

Til at sætte diskussionen i gang har vi inviteret tre oplægsholdere, der alle ved meget om FN’s verdensmål og kan sætte diskussionen i gang.

Steen Hildebrandt, Ph.D., professor.
Lars Engberg, Ph.D., seniorforsker, DIIS
Jørgen Eivind Olsen, Ph.D., professor, Institut for Agroøkologi, Klima og Vand, Århus Universitet

De har alle bidraget til bogen Bæredygtig Global Udvikling (https://www.djoef-forlag.dk/da/boeger/b/baeredygtig-global-udvikling), redigeret af Steen Hildebrandt. Lars har skrevet om mål 10 (ulighed) og Jørgen har skrevet om mål 2 (stop sult), hvilket er emner vi vil komme ind på i aftenens arrangement.

Steen Hildebrandt er professor Emeritus ved Aarhus Universitet, ph.d., adjungeret professor i lederskab ved CBS og ved Institut for læring og filosofi, Aalborg Universitet. Forfatter til og redaktør af en lang række bøger og artikler om organisation, ledelse og samfundsforhold. Steen er tidliger vismand i Det nationale Kompetenceråd og fagredaktør på dagbladet Børsen.

Lars Engberg-Pedersen har et enormt kendskab til både dansk og internationalt udviklingspolitik gennem mange års forskning.

Jørgen Eivind Olesen har ekspertise indenfor interaktionen mellem landbrugsaktiviteter og miljøet, og ved hvordan man bør åbne bæredygtig fødevareproduktion til hele verden befolkning.

Vision for bæredygtige fremtider: Verdensmålene er en plan og en vision for fremtidens bæredygtige planet

Vision for fremtidens by: Verdensmålene er ligeledes visioner for fremtidens byen. Mål 11 tager direkte udgangspunkt i bæredygtige byer og lokalsamfund.

Details

Date:
07/03/2017
Time:
17:45 - 20:00
Event Categories:
, , ,

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark
%d bloggers like this: