Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Trends in Baltic cinema and the connection to Denmark

07/04/2018 @ 11:00 - 13:30

Filmfestivalen Baltic Frames og Dome of Visions inviterer til et spændende seminar om trends i baltiske film og forbindelsen til Danmark i anledning af de baltiske landes 100-års fejring.

Danske dokumentarfilm er blevet synonym med stærke, ofte socialrealistiske og originale visuelle fortællinger. Baltiske dokumentarfilm rummer en poetisk tradition uden sidestykke. En forening af disse to traditioner rummer et stort potentiale!

Den unikke baltiske tradition for poetiske dokumentarer og spillefilm er en ofte overset niche inden for filmverdenen. Den er ikke repræsenteret noget andet sted i Danmark, og derfor er seminaret og filmfestivalen både en berigelse af det aarhusianske filmmiljø og samtidig et væsentligt og interessant bidrag til hele den danske filmscene.

Seminaret er arrangeret af Det Danske Kulturinstitut i Estland, Letland og Litauen, i samarbejde med Det Danske Filminstitut og med støtte fra Estonian embassy in Copenhagen, Embassy of the Republic of Latvia in the Kingdom of Denmark, Embassy of the Republic of Lithuania in the Kingdom of Denmark, Estonian Film Institute, National Film Centre of Latvia, Lithuanian Film Center.

Vision for bæredygtige fremtider: Baltic Frames har som mål at arbejde for social global bæredygtighed. Vi mener, at kulturudvekslingen og den mellemfolkelige samtale er en af de bærende søjler, hvorpå morgendagens løsninger for en bæredygtig fremtid skal bygges. Når nationale løsninger, ideer og initiativer kombineres på tværs af grænserne, så er det muligt at give globale svar på globale problemer. Kulturudveksling er selve kittet, der får internationale projekter til at lykkes.

Vision for fremtidens by: I Baltic Frames vision for fremtidens by er der plads til, at individet kan udfolde sig i bæredygtige rammer. Her er et mangfoldigt kulturliv og samtalerum. I fremtidens by er der respekt for byens historie og kulturarv i kombination med et globalt udsyn. Det er grundlaget for byer med social global bæredygtighed.

Details

Date:
07/04/2018
Time:
11:00 - 13:30
Event Categories:
, ,
Event Tags:

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark

Organizer

Caroline
%d bloggers like this: