Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Swing og Rock’n’Roll

25/03/2018 @ 14:00 - 17:00

Dine fødder vil få deres eget liv og vilje, når de først er blevet udsat for de livlige, energifyldte og livsbekræftende rytmer, som swing og rock’n’roll  består af.

I dansen ved Kom og Dans er der en stærk forbindelse til swingmusikken og rock’n’roll musikkens rytmiske og energiske grundlag. Musikkens rytme og takt er stærk bestemmende for dansestilen. Dansen hos Kom og Dans er i nær familie med dansen, som vi kender fra 50-erne, hvor Rock´n Roll fik kvinder og mænd til at danse vildt iført jeans, strutskørt og gummisko.

Swingdans har sin oprindelse tilbage i 30-erne, og dengang blev musikken leveret af tidens store velkendte bigbands. Swing blev en livsstil og samlingspunk både for orkestrene og for danserne. Swingmusikken udviklede sig hurtig og blev med tiden blandet med andre bandkombinationer. Ud af dette opstod musik og rytmer, som vi i dag bl.a. kender som Rythm and Blues. Parallelt med dette og med rødder i bluesmusikken opstod Rock’n’Roll og Rockabilly.

Især 50-erne er kendt for at være storhedstiden for udviklingen og udbredelsen af Rock’n’Roll musikken.

Dansen er stærkt vanedannende, sjov og social – og en god måde at få motion på!

Vision for bæredygtige fremtider: Swing og Rock’n’Roll er betegnelsen for dansen hos Kom og Dans. Det er en dans, som alle let kan lære, og dansen hos Kom og Dans kan danses til næsten al slags musik. Vi danser til glad rytmisk musik – jazz, swing, blues, country, rock’n’roll og pop – med en tydelig dansetakt. Vi dyrker ikke konkurrencedans. Vi danser først og fremmest for at have det sjovt. Dertil kommer, at det skal være sjov fysisk udfoldelse og være rammen for et socialt samvær

Vision for fremtidens by: En by fuld af dans, der sætter musik til livet i byens offentlige rum og grønne oaser til glæde for såvel det enkelte menneske som fællesskabet. Dansen og musikken får byen til at swinge!

Details

Date:
25/03/2018
Time:
14:00 - 17:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark

Organizer

Kom og Dans Aarhus
%d bloggers like this: