Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Stemmer Bygger Bro – Koncerter med SONO og Lyt & Aarhus Kammerkor

04/09/2018 @ 17:00 - 21:00

Som en del Aarhus Festuges projekt Stemmer Bygger Bro kan du tirsdag i Festugen opleve tre af Aarhus’ mange dygtige kor og vokalensembler.

Kl. 17 kan du opleve den anerkendte vokalgruppe SONO, der har høstet store roser i både ind- og udland. Med stemmen som det eneste instrument giver de 24 sangere i den aarhusianske vokalgruppe SONO 4. september fortolkninger af kendte numre indenfor genrer som pop, rock og elektronisk musik primært fra skandinaviske originalartister. SONO er et af de vokalensembler, der har været toneangivende for udviklingen af det dynamiske kormiljø igennem de 26 år, koret har eksisteret. I SONO bidrager de enkelte sangere med hver deres musikalitet til en velklingende helhed, og gruppen har gennem årene skabt et energisk, dynamisk og unikt udtryk, som til stadighed udvikles og forfines.

Kl. 19.30 kan du opleve en dobbeltkoncert med Aarhus Kammerkor og Lyt.

Aarhus Kammerkor blev stiftet i 1980 og har i de forløbne mange år opbygget et meget stort klassisk repertoire, omfattende både kirkelig og verdslig, ældre og nyere, dansk og udenlandsk musik. Foruden et klassisk repertoire synger koret også rytmiske arrangementer lavet af dirigent Erik Bjørn Lund og pianist Allan Dahl Hansen.

Lyt er et rytmisk a cappella-kor under ledelse af Tine Fris og består af 34 sangere fordelt på op til ni stemmegrupper. Arrangementerne er prægede af bløde samklange og stemningsfulde udtryk. Repertoiret fokuserer på nye fortolkninger af moderne, skandinaviske popsange og klangen er lys og varm som en dansk sommeraften. Bag navnet Lyt ligger netop det, det hele handler om for koret: At synge sammen og at udtrykke historierne i sangene, så de bliver hængende i kroppen længe efter, du har hørt dem.

Koncerten bygger bro mellem rytmisk og klassisk kormusik, og de to kor vil sammen opføre projektets nykomponerede titelsang: “Stille mirakler når mennesker mødes” med tekst og Iben Krogsdal og musik af Niels Nørgaard.

Vision for bæredygtige fremtider: Projektet Stemmer Bygger Bro udnytter og sætter fokus på sangens helt særlige potentiale til at skabe inkluderende fællesskaber og bygge bro mellem menneskers forskelligheder. Vi tror på, at når mennesker synger sammen, hører de sammen, og vi tror på, at mere kor- og fællessang kan bidrage til en fremtid, hvor mangfoldighed og forskellighed ses som en styrke frem for en udfordring.

Vision for fremtidens by: Sidste vers af projektets nyskrevne titelsang siger det hele:

Nye og gamle der mødes i sange

og bliver et kor af utallige stemmer

der synger om livet, vi deler i grunden

det pulsslag i byen vi hver dag fornemmer

Når sprogene mødes i byen kan nye ting gro

så løfter vi livssangen sammen på stemmernes bro!

Details

Date:
04/09/2018
Time:
17:00 - 21:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark
%d bloggers like this: