Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Smartphone eller smartphoney?

14/03/2017 @ 19:00 - 21:00

Gratis entre

Hvornår er smartphonen praktisk og underholdende, og hvornår fylder den for meget?
Grænsen er efterhånden blevet udvisket, og det overdrevne brug af smartphonen skaber bl.a. problemer i vores relationer til børn, kærester, venner osv.

Men hvordan skruer man ned for brugen af smartphonen – hvordan finder man en bedre balance? Det er dét, jeg gerne vil sætte fokus på.

For et halvt år siden skiftede jeg min iPhone ud med en gammel Nokia, fordi jeg var træt af at blive forstyrret af min smartphone i tide og utide. Jeg følte mig stresset, irriteret og fraværende, og måtte sande, at telefonen fyldte alt for meget i mit liv.

Nu, 6 mdr. efter jeg tog beslutningen, deler jeg mine positive oplevelser og udfordringer fra eksperimentet i et nyt foredrag. Jeg taler bl.a. om en hverdag uden Google (Maps, e-mail osv.), om at bruge offentlig transport uden apps og om at date uden Tinder. Derudover inddrager jeg den nyeste forskning om brugen af den smarte telefon, herunder om smartphoneafhængighed.

Mange bruger i dag telefonen mere end de egentlig ønsker, ofte fordi de føler sig forpligtede til at være på de sociale medier, fordi arbejdet kræver det, fordi den letter hverdagen eller ganske enkelt pga. underholdningsværdien.

Jeg oplever dog samtidig, at der er en modbevægelse i gang: flere og flere aarhusianere ønsker at bruge smartphonen mindre, så de kan frigøre tid til det der virkelig betyder noget for dem.

Men hvordan skruer man ned for brugen af sin smartphone, hvis man ikke har lyst til at skille sig af med den?

Denne aften kommer jeg med mit bud på, hvordan man kan opnå en mere optimal balance, uden at skulle skille sig af med sin smartphone. Samtidig vil jeg opfordre dig til at deltage i en konstruktiv debat om, hvilken rolle smartphonen skal spille i vores liv i dag, såvel som i fremtiden.

Vision for bæredygtige fremtider: Som det gælder med andre typer af overforbrug, kan også uhensigtsmæssig meget tid med smartphonen få konsekvenser – både for os selv og for vores omgivelser. Jeg er overbevist om, at vi sammen kan skabe en mere bæredygtig fremtid, hvor smartphonen, på linje med anden teknologi, bliver brugt mere optimalt. For at kunne realisere denne vision, er det dog nødvendigt, at vi stopper op og reflekterer over, hvordan vi bruger smartphonen i dag. Derudover, at vi tager stilling til, hvordan vi vil skabe en bedre balance ift. brugen af smartphonen.

Vision for fremtidens by: Lad os komme hinanden mere ved. Rette blikket op og begynde at bemærke hinanden, fremfor at give smartphoneskærmen så meget opmærksomhed. Øjenkontakt kan forbinde os, blot for en stund, og få os til at føle os betydningsfulde. Ved at slippe grebet om smartphonen indimellem, kan vi således også tage små spadestik til at komme ensomhed til livs. Smilet er den korteste afstand mellem to mennesker – hvis de ser hinanden. Så lad os kigge op fra skærmen og genfinde hinanden i smilets by.

Details

Date:
14/03/2017
Time:
19:00 - 21:00
Event Categories:
, ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark

Organizer

Lasse Løber
%d bloggers like this: