Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Pop-up museum – mobilt museum for køn, kultur og historie

14/05/2018 @ 12:00 - 18/05/2018 @ 18:00

Kig forbi når Kvindemuseets pop-up museum besøger Dome of Visions  14. – 18. maj.

Pop-up museet er et mobilt museum, der sætter fokus på køn, kultur og historie i bylivet. Få en anderledes museumsoplevelse, bliv klogere på kønnenes kulurhistorie eller slå Jer ned og dyst i brætspillet ‘Køn Redelighed’.

Vision for bæredygtige fremtider: Verdens mest ligestillede land er i dag Island, ifølge World Economic Forum Gender Gap Index for 2017. I top fem ligger de øvrige nordiske lande – sammen med Rwanda.

Danmark derimod befinder sig på en 14. plads. Det kan overraske, for i Danmark er vi er vant til en kollektiv nationalfortælling om en høj grad af frisind og ligestilling. Men ligestilling kræver vedligehold – derfor vil Kvindemuseet med pop-up museet ud i bylivet og tage temperaturen på kønsdebatten – og ikke mindst sætte gang i den. Fordi vi tror på, at et ligestillet samfund er et bedre samfund – for alle.

Kvindemuseets vison er at være dialogskaber om kønnets betydning i samfundet; at skabe nysgerrighed, dialog, refleksion og viden om kønnets betydning – historisk, aktuelt og i fremtiden.

Vision for fremtidens by: Fremtidens by favner den brede mangfoldighed, som menneskeheden i al sin spændvidde repræsenterer. I fremtidens by går ingen igennem gaderne med en knude i maven og negativ forventning om at blive råbt efter på gaden pga. hverken køn, krop eller seksualitet. I fremtidens by er rådhuset ikke befolket af rådmænd. I stedet er der en dyb erkendelse af, at sprog skaber virkelighed – og selv de små ting tæller, især hvis de har magten som afsender. I fremtidens by står fællesskabet stærkt på frie og lige værdier. Menneskene i fremtidens by nærer en ukuelig tillid til hinanden, her er kontrollen blevet gjort overflødig – fordi det er så indlysende, at mennesker både kan og vil: det er fundamentet, som fremtidens by er bygget på.

Details

Start:
14/05/2018 @ 12:00
End:
18/05/2018 @ 18:00
Event Categories:
, , , ,
Event Tags:

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark

Organizer

Kvindemuseet
%d bloggers like this: