Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

OPENING NIGHT: no – room for imagination

08/09/2018 @ 20:00 - 23:59

Kom med til et brag af en åbningsaften, når den køns-, krop- og mediedebatterende udstilling ’no – room for imagination’ løber af stablen under @genderhousefestival.

Aftenen bliver helt unik, da publikum, ud over at blive præsenteret for selve foto og video udstillingen, også kan glæde sig til at opleve både tankevækkende performance og atmosfærisk fransk elektro-techno.

PROGRAM:

Performance ’Mother’ kl. 20.00

Foto/videoudstilling ’no – room for imagination’ – hele aftenen

Koncert med KOSMOSUNA kl. 21.30

___________________________________________________________________________________

‘Mother’ er en performance og lydinstallation, der udforsker den vibrerende stilstand af et traume, der er gået i arv gennem generationer i en performers familie.

Forestillen er skabt af aarhusianske CuntsCollective i samarbejde med det franske band KosmoSuna.

Det franske electro band KosmoSuna er et eksperimenterende laboratorium, hvor et nyt univers bliver skabt af månerytmer og atmosfærisk poesi gennem loops.

’Cosmos’, det uendelige, og ’Suna’ (japansk for ’sand’), begge disse elementer repræsenterer idéen om det immaterielle og æteriske.

https://soundcloud.com/kosmosuna

Teglgård plus four præsenterer publikum for et fotografisk kunstprojekt og udstilling, der sætter fokus på, hvordan kameraet som medie spiller ind på vores opfattelse af objektive ’sandheder’ og samtidig manipulerer selv samme virkelighedsopfattelser gennem motivvalg og ikke mindst redigeringen heraf.

En aften skabt i samarbejde med VINKaarhus og CuntsCollective som en del af The GENDERhouse festival 2018.

læs mere om udstillingen her: https://www.facebook.com/events/336241776905432/?active_tab=discussion

Vision for bæredygtige fremtider: I say no! Let there be room for imagination, expression and self-presentation!

Hvad sker der, når kroppen redigeres og manipuleres med, og kan man vise den nøgne sandhed ved at fotografere en nøgen krop?

Ligger vores traditionelle kønsdefinition for dybt i os? Eller er vores samfund dér, hvor minoriteter som LGBTQ+ ikke længere behøver at opleve stigmatisering men kan leve side om side med, hvad vi før har kategoriseret som normalen?

Disse spørgsmål vil de fem deltagende kunstnere give deres indspark til gennem deres foto og video værker.

Vision for fremtidens by: NO ROOM FOR IMAGINATION er skabt af Johanne Teglgård Olsen, fotograf fra Aarhus med uddannelse fra bl.a. Fotografisk Skole og kommende BA i fotojournalistik. Efter flere år som en aktiv del af byens kultur- og kunstscene som fotograf ved bl.a. VINKAarhus og Fonden Voxhall er det nu tid til at sætte eget præg på den aarhusianske kunstscene. Og med denne udstilling skubbe, skabe debat og sætte fokus på køns, seksualitet og identitesfriheden.

Details

Date:
08/09/2018
Time:
20:00 - 23:59
Event Categories:
, , ,
Event Tags:

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark
%d bloggers like this: