Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Nøgne Sjæl, Sande Menneske

31/10/2018 @ 19:30 - 21:30

Vær beredt på at blive væltet omkuld af en stærkt personlig og tilnærmelsesvis desperat fortælling om den unge Eva, der i en sårbar tid forvilder sig ud, hvor hun ikke kan bunde. Evas situation forværres, da hun forelsker sig i William, der kommer til at udnytte hendes hengivenhed. Hun kæmper og hænger i med det yderste af neglene, mens hendes nærmeste står som passive tilskuere

Den musikdramatiske forestilling “Nøgne Sjæl, Sande Menneske” bevæger sig inden for forskellige kunstgenrer. Det musikalske udtryk trækker tråde til både den klassiske musik, folk, indie og musical. Det kroplige udryk er inspireret af performanceart og moderne ballet. Det visuelle udtryk er kombinationen af nationalromantik og moderne plastik-tekstilkunst. Alt sammen opført af ambitiøse unge mennesker, der vil nedbryde tabuer omkring unge, der mistrives i et samfund præget af præstation og glamourøse instagramprofiler.

Efter forestillingen vil instruktør Ea Wim holde et kort oplæg, der lægger op til en dialog med publikum.

Vision for bæredygtige fremtider: Projektets behandling af emnet om psykisk mistrivsel har til formål at sætte livet som ung til debat og vi mener, det harmonerer godt med Dome of Visions om at skabe et bæredygtigt samfund. Psykisk mistrivsel er et stigende problem blandt unge. Det tegner et bekymrende billede af et samfund, hvor sindene mistrives. De smertefulde sider af livet er ikke værdigt som Instagramsopalg. Stykket skildrer, hvordan den unge Eva efterlades med en udtalt følelse af i ensomhed og skam over ikke at være lykkelig. Hendes manglende livsglæde står i stærkt kontrast til omverdenens tårnhøje krav om, at hun skal yde den maksimale indsats i iscenesættelsen af sig selv som succesfuld og lykkelig. Med dette budskab er det projektets vision at bidrage til debatten om, hvordan vi kan skabe en bæredygtig fremtid for vores unge – en fremtid, hvor der er plads og tid til dialogen om den mentale velvære – eller manglen på samme.

Vision for fremtidens by: Urbaniceringen er støt stigende, og vi bor flere og flere i de store byer i Danmark. Men vi bor færre sammen per husstand, og flere og flere bliver skilt og foretrækker at bo alene. Vi lever med mure imellem os, der skiller os, vores inderste tanker og følelser ad – helt afkoblet fra den pletfri facade af vores liv, vi fremviser på de sociale medier.
Men hvordan kan vi få mere nærvær, fællesskab og menneskelighed ind i byerne? Denne forestilling har en vision for at fremtidens by skal være mere åben og fælles. Et sted, hvor der skal være plads til alles mærkelige følelser, triste som glade.

Details

Date:
31/10/2018
Time:
19:30 - 21:30
Event Categories:
, , , ,
Event Tags:

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark

Organizer

Sofie Breidahl
%d bloggers like this: