Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

NO ROOM FOR IMAGINATION

08/09/2018 @ 12:00 - 22/09/2018 @ 12:00

Kunstnergruppen Teglgård plus Four præsenterer:

NO ROOM FOR IMAGINATION er et fotografisk kunstprojekt og udstilling, der sætter fokus på, hvordan kameraet som medie spiller ind på vores opfattelse af objektive ’sandheder’ og samtidig manipulerer selv samme virkelighedsopfattelser gennem motivvalg og ikke mindst redigeringen heraf.

Uden omsvøb, unødvendige forklaringer og grænser vil fem unge kunstnere, gennem fotografi og video, udfordre egne og omverdenens syn på køn, seksualitet og identitet i dette skisma, som billedmedier og herunder fotografier konstant bevæger sig indenfor.

NO ROOM FOR IMAGINATION er en undersøgelse af, hvad der sker, når jeg’et kolliderer med samfundet, egoet møder verden, og individet skal indgå i massen,

En udstilling, der siger nej til grænser, selvcensur og stigmatisering og ja til fantasi, udfoldelse og selviscenesættelse.

Udstillingen præsenteres i samarbejde med The gender House festival 2018 i Dome of Visions 8.-22. september 2018.

Vision for bæredygtige fremtider: I say no! Let there be room for imagination, expression and self-presentation!

I et væld af farver, hud, hår og kroppe vil dette kunstprojekt udforske ligheden mellem krop, køn og identitet, og hvordan det fremstilles i fotografiet.

Hvad sker der, når kroppen redigeres og manipuleres med, og kan man vise den nøgne sandhed ved at fotografere en nøgen krop?

Ligger vores traditionelle kønsdefinition for dybt i os? Eller er vores samfund nået dertil, hvor minoriteter som LGBTQ+ ikke længere behøver at opleve stigmatisering men kan leve side om side med, hvad vi før har kategoriseret som ‘normalen’?

Disse spørgsmål vil de fem deltagende kunstnere give deres indspark til gennem hver deres foto og video værker.

Vision for fremtidens by: NO ROOM FOR IMAGINATION er skabt af Johanne Teglgård Olsen, fotograf fra Aarhus med uddannelse fra bl.a. Fotografisk skole og kommende BA i fotojournalistik. Efter flere år som en aktiv del af byens kultur og kunstscene, som fotograf ved bl.a. VINKAarhus og Fonden Voxhall, er det nu tid til at sætte eget præg på den aarhusianske kunstscene. Og med denne udstilling skubbe, skabe debat og sætte fokus på køns, seksualitet og identitesfriheden med en vision om en by, hvor vi alle kan gå ud af vores hoveddør uden stigmatisering for, hvem vi er, og hvordan vi ser ud. På gaden, i skolen, på job eller i baren. En vision om frihed.

Details

Start:
08/09/2018 @ 12:00
End:
22/09/2018 @ 12:00
Event Categories:
, ,
Event Tags:

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark
%d bloggers like this: