Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Naturhistorisk Museum – SU, møde

12/04/2018 @ 08:00 - 14:45

privat arr.

SU-møde

Vision for bæredygtige fremtider: Naturhistorisk Museum Aarhus vil:
•arbejde aktivt for at sikre naturen og den danske naturarv.

•arbejde aktivt for at få danskerne til at forstå sig selv og verden i en naturvidenskabelig sammenhæng.

•styrke indsigten og ansvaret for dansk natur og betydningen af danske naturværdier i samfundet og i den enkelte borgers hverdagsliv.

•styrke børn, unge og nydanske borgeres naturforståelse og interesse for naturvidenskabelige uddannelser. Sikre en nutidig og spændende formidling af naturen så børn, unge og nydanskere får relationer til naturen, tager ansvar og selv bliver aktive naturbeskyttere.

•fungere som en moderne og nytænkende naturhistorisk museumsvirksomhed med attraktive museumsoplevelser, forskning og formidling af naturfaglig viden.

•Prioritere anvendelsen af digitalisering og nye IT-teknologier til nyskabende og grænsebrydende museale aktiviteter.

Vision for fremtidens by: Rethink Urban Habitats

Rethink Urban Habitats indgår som en del af kulturhovedstadsprojektet i 2017, og handler om at gentænke byen som levested. Byen skal ikke bare være et levested for mennesker. Den skal også være det for alle andre fantastiske arter, som bebor vores del af verden. Arter, som FN EU og Danmark har forpligtiget sig til at sikre mod tilbagegang inden 2020.

For dyrene og planterne mangler plads derude, og den plads kan vi give dem i byen! Ikke på bekostning af mennesker, men til gavn og glæde for mennesker. Det er det, der gør hele forskellen. Ude i det åbne land handler det enten om natur eller afgrøder, men inde i byen tager naturen ikke plads fra mennesker. Naturen giver plads, og den giver glæde og livskvalitet, hvad enten det handler om de gamle egetræer i parken, den blomstrende vedbend, den knitrende husrødstjert eller de vilde bier i blomsterbedet.

Man skal bare turde! Man skal turde tro på, at natur i byen er en vindersag. At den hverken er elitær eller kulturfjendsk, men derimod folkelig og kulturel. Hele vores kultur bygger på naturen, vi har bare glemt det. Derfor: Rethink Urban Habitats!

Details

Date:
12/04/2018
Time:
08:00 - 14:45
Event Categories:
,
Event Tags:

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark

Organizer

Bo Skaarup
%d bloggers like this: