Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

METEORITTER, MÅNELANDING OG MARSMÆND

05/03/2017 @ 16:00 - 18:00

DK40 – DK75

We come in peace! We come in peace!

Op gennem 50’erne og 60’erne steg interessen for det ydre rum markant. Hvad kunne disse meteoritter, der faldt og falder ned i folks baghaver fortælle om verdensrummet? UFO-foreninger blev oprettet og der blev foretaget og indmeldt et hav af UFO-observationer som på mange måder var udtryk for en blanding af fascination og frygt for liv andre steder end på Jorden.

I samme ombæring så man også en stigende interesse i populærkulturen for at forvalte denne fascination af det uvisse. Især filmmediet gjorde sit for at portrættere nye verdener og væsener, der på mange måder også var allegorier for politiske og samfundsmæssige skræmmebilleder, som eksempelvis kommunisten, senere hen atomkrig og sexsygdomme og i dag med posthumane og klimakritiske perspektiver.

Seniorforsker ved det Teknisk-Naturvidenskabelige fakultet på Aalborg Universitet og langvarigt medlem af Skandinavisk Ufo Information, Toke Haunstrup, kommer og fortæller om sine erfaringer med folks konkrete oplevelser og observationer med et sociologisk og kulturanalytisk udgangspunt.

Ph.d. og ekstern lektor i litteraturhistorie ved Aarhus Universitet, Poul Bjerregaard, giver et indblik populærkulturens forvaltning af det ydre rum med fokus på film og litteratur.

Geolog Henning Haack gør os klogere på, hvad det egentlige betyder, når der lander en metorit i vores baghave. Hvor kommer de fra, hvorfor kommer de og hvad fortæller det om vores eksistens på Jorden?

Til de sultne sjæle og i verdensrummets ånd deles der marsbarer ud til arrangementet.

Vision for bæredygtige fremtider: Man skal som individ og menneskehed kende sin historiske fortid for at kunne forbedre, forandre og gentænke sin nutid og fremtid. Med refleksion og grundigt kendskab til fortiden, kan vi som mennesker gøre fremtiden bedst mulig for alle.

Vision for fremtidens by: Man skal som by og kultur kende sin historiske fortid for at kunne forbedre, forandre og gentænke sin nutid og fremtid. Med refleksion og grundigt kendskab til fortiden som mennesker og by kan vi som by og kulturbrugere gøre fremtiden bedst mulig for alle.

 

Details

Date:
05/03/2017
Time:
16:00 - 18:00
Cost:
DK40 – DK75
Event Categories:
,
Event Tags:
, ,

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark

Organizer

Folkeuniversitetet
%d bloggers like this: