Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Maestra og Træklang

17/04/2018 @ 19:00 - 20:15

Koncert med Maestra og Træklang.

Velkommen til en unik koncert med stor musikalsk og genremæssig spændvidde, sunget og spiller af unge fra Aarhus Musikskole.

Pigekoret Maestra, bestående af 24 sangere i alderen 15-25 år, synger moderne a cappella musik – lige fra Marie Key og Katina til bulgarsk og finsk folkmusik. Koret har, udover talrige stemningsfulde kirkekoncerter, sunget live på både DR3 og DRK og har indspillet flere utroligt populære musikvideoer. Strygerkvartetten Træklang består af fire unge musikere i alderen 13-17 år. Gruppen vandt “Unge spiller klassisk” i 2016 og fik 2.prisen i Berlingske Musikkonkurrence 2017. Træklang spiller et klassisk repertoire, så det bliver et spændende møde med Maestra, der synger en helt andre genre.

Musikalsk leder, Træklang: Ina Tagmose

Dirigent, Maestra: Malene Rigtrup

Vision for bæredygtige fremtider: Med stemmen som eneste instrument, det instrument vi alle bærer rundt på fra naturen, skaber Maestras unge stemmer musik, der rører hjertet. Korets arbejdsform har i høj grad et medskabende fokus, idet koret ofte selv er med til at skabe musikken i form af improvisation m.m. Maestra har igennem tiden udfordret koncertrummet og har bl.a optrådt i svømmehaller og på museer, hvorfor vi er draget af Dome Of Visions helt specielle rum, der med sin unikke stemning bliver en medsanger i koncertens univers og har indflydelse på koncertens repertoire.

Vision for fremtidens by: Dome Of Visions er nærmest en scene midt i byen. Dvs. de medvirkende kunstnere kommer ud til folk, i stedet for en traditionel koncert, hvor publikum kommer til scenen. På denne måde bliver koncerten en del af byens rum. Endvidere vil det tiltrække flere i den unge målgruppe, at Dome of Visions ligger midt i det hele. Det er ofte et problem at tiltrække de unge, hvis vi giver koncerter for langt væk fra midtbyen. Maestra har flere erfaringer med denne type koncerter, hvor vi kommer ud til folk – bl.a. på institutioner såsom plejehjem.

Details

Date:
17/04/2018
Time:
19:00 - 20:15
Event Categories:
, ,
Event Tags:

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark

Organizer

Aarhus Musikskole
%d bloggers like this: