Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Livet mellem husene – ekstra visning

19/09/2018 @ 19:30 - 21:30

Byaktivisterne viser filmen ’Livet mellem husene’ med den verdensberømte danske arkitekt og byplanlægger, Jan Gehl, der i et halvt århundrede har løbet storm mod den menneskefjendske planlægning af verdens storbyer.

Om filmen:
Når vi bevæger os i byer, opsøger vi bestemte steder igen og igen, fordi de har en næsten magnetisk tiltrækningskraft. Omvendt er der også lokaliteter, hvor vi ikke opholder os længere end højst nødvendigt. Disse faktorer er ikke tilfældige. Det ved den danske arkitekt og byplanlægger Jan Gehl, der i en menneskealder har studeret vores adfærd. Jan Gehl besøger i filmen en række nordiske byer og fortæller om, hvorfor nogle byrum inviterer til ophold, mens andre frastøder os. Det handler ikke om smukt versus grimt, men om byrummet passer til vores sanser og krop. Det handler om vores måde at bevæge os på og vores sanseapparat: At se, høre, tale og føle.

Filmen varer en time, hvorefter der er debat om filmens pointer med fokus på byudviklingen i Aarhus. Hvordan sikrer vi, at byen bliver den bedst mulige udgave af sig selv? Hvordan skaber vi en by, hvor der er plads til mennesker, hvor aarhusianerne har lyst til at opholde sig?

Eller som Jan Gehl selv siger:

”Mennesker er menneskers største glæde, og uanset hvor man tager hen i verden, så er den velfungerende by kendetegnet ved at være et sted, hvor gaderne er befolkede. Man kan bygge en masse fine bygninger, men de gør det ikke alene. Det vigtige er mennesker, der opholder sig i byrummet for fornøjelsens skyld. Ikke fordi de er tvunget til at være der, men fordi de har lyst til det.”

Vision for bæredygtige fremtider: Byaktivisterne arbejder aktivt med at gøre borgere til byskabere.

Vision for fremtidens by: Vi ønsker en by, hvor der er plads til mennesker.

Details

Date:
19/09/2018
Time:
19:30 - 21:30
Event Categories:
,
Event Tags:

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark

Organizer

Marcus Aggersbjerg
%d bloggers like this: