Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kunstterapi

29/09/2018 @ 12:30 - 14:00

Kunst giver mulighed for at skabe forandringer uden en masse ord – også inde i os selv. I en tid, hvor vi hele tiden skal løbe hurtigere, og mange oplever stress og angst som hverdagskost, kan kunst og fordybelse i den kreative proces være et middel mod dette.

Denne lørdag vil ph.d. i klinisk psykologi og kunstner Vibeke Skov tage fat i, hvordan vi kan belyse det ubevidste igennem kreativ udfoldelse. Hør bl.a. om arbejdet med den indre virkelighed, som er drømmeagtig og fantasifuld, og den ydre virkelighed, der opleves som rationel og fornuftig. Hvordan kan begge virkeligheder bidrage til det meningsfulde liv, og hvad sker der, når vi er kreative?

Først skal du høre om metoderne og forskningen bag kunst som middel mod diverse lidelser, hvorefter du selv får mulighed for at omsætte teori til praksis, når vi skal tegne. Fordyb dig i de kreative metoders helsebringende potentialer.

Vi sørger for papir, og du kan låne tegneredskaber. Er du er garvet tegner eller maler, må du også meget gerne medbringe dine egne materialer.

Arrangementer slutter kl. 14.00, men alle er velkomne til at male videre i de hyggelige omgivelser i og omkring Dome of Visions. Her kan købes kaffe mm., hvis tørsten skulle melde sig.

Vision for bæredygtige fremtider: Flere og flere rammes i dag af lidelser som stress og angst, så vi må holde udkig efter nye og bedre behandlingsformer. Tænk hvis kreativitet, kunst og det at bruge hænderne, kan hjælpe os med at få det bedre. Tænk hvis kunsten i fremtiden kan være med til at hele os.

Vision for fremtidens by: Folkeuniversitetet og Hearts & Minds-festivalen er sat i verden for at give aarhusianerne en større viden om, hvordan de opnår en bedre livskvalitet. Dome of Visions smukke omgivelser er perfekte til at lade sig inspirere, mærke kreativiteten udfolde sig og finde indre ro igennem kunsten som terapiform.

Details

Date:
29/09/2018
Time:
12:30 - 14:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark

Organizer

Julie Harboe
%d bloggers like this: