Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Krydsogtværs + Munk/Hjort Duo

06/05/2018 @ 17:00 - 21:00

KRYDSOGTVÆRS

En improviseret suite for blæseinstrumenter og synthesizere.

Med inspiration fra bl.a. den klassiske avantgarde og minimalismen har Jeppe Hjøllund skrevet et værk, der forener det repetitive og det uforudsigelige. Musikernes interaktion og improviserede impulser er brændstoffet til denne række af små kompositioner, der bevæger sig frit mellem fredfyldt dissonans og dyster støj.

Krydsogtværs er afslutningen på Jeppe Hjøllunds kandidatprojekt på Det Jyske Musikkonservatorium omhandlende komposition for improviserende musikere. Med en baggrund som trompetist i den frie ende af jazzen og en stigende interesse for elektronisk musik og konceptuel komposition har han det seneste år arbejdet med musik, der søger væk fra jazzens idiomer og ud i et mere åbent landskab.

Til at spille sin musik har han samlet et umage kammerensemble af musikere fra det unge aarhusianske vækstlag.

Laurits Smedegaard Andersen: Juno-106 og effekter

Anders Juel Bomholt: kontrabas og Moog Sub37

Maria Dybbroe: altsaxofon og basklarinet

Mette Hommel Østerlund: fløjte og altfløjte

Jeppe Hjøllund: trompet

Munk/Hjort Duo

Samarbejdet mellem trompetist Niels Munk Petersen og pianist Dan Hjorth Jensen har de seneste år udviklet sig til et stærkt musikalsk bånd. Under, blandt andet deres tid sammen på det hollandske konservatorie “Prince Claus Conservatoire”, udviklede de et fælles jazz sprog, som trækker rødder i den amerikanske standard tradition, såvel som den nordiske jazz lyd. Duoen arbejder med alt fra nordisk-inspirerede egne kompositioner, frit fortolkede standarder, og fri improvisation.

Vision for bæredygtige fremtider: Jeg ønsker en fremtid, hvor alle mennesker får lettere adgang til kunst og kultur.

Kulturen skaber vi ikke kun på kunstakademierne og konservatorierne men også på skoler, arbejdspladser og i det offentlige rum. Fremtiden skal vi skabe sammen som kunstnere og publikum.

Vision for fremtidens by: Jeg ønsker en by, hvor kunsten og kulturen fylder mere i gadebilledet. Med færre reklamer og mere gadekunst.

Jeg ønsker mig en by med flere grønne oaser, hvor det ikke er usædvanligt at opleve levende musik, teater og dans midt på gaden, og hvor der er kortere afstand mellem kunstnere og publikum.

Details

Date:
06/05/2018
Time:
17:00 - 21:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark
%d bloggers like this: