Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Koncert: Nordlys – skandinaviske stemmer i et subtropisk klima

21/04/2018 @ 14:30 - 15:30

Det unge rytmiske kor Vocal Frostbite fra København synger koncert i Dome of Visions med et program sammensat af nordisk og dansk populærmusik i nyfortolkning og egne vokalarrangementer.

Vocal Frostbite bringer “Nordlyset” ind i domen med sangen og med et program, som kobler naturbeskrivelse og lokaliteter med byens liv og domens rum. Uderummet flyttes indenfor og skaber en kontrast mellem temperaturer, årstider, frost og forår.

Temaet er en kombination af korets profil gennem repertoire, kornavnet, kvindestemmerne og mellem domens rum, placering i byens centrum ved kanalen og mellem naturens årstidsskift, temperaturforskelle mellem rummet og det udendørs. Samlet er det forholdet mellem kulden og temperaturforskelle i årstidsskiftet og mellem sangens lyd, som gennemgående kommer til udtryk i koncerten.

Vocal Frostbites nordiske profil opleves dels gennem sit nordiske repertoire, dels gennem sit navn og udtryk. “Vocal” refererer til stemmerne og a cappella programmet. “Frostbite” refererer til både kulden og det nordiske klima.

Vocal Frostbite er et veletableret rytmisk kor i Købehavn bestående af 25 unge kvindelige sangere. Koret fokuserer på den nye rytmiske populærmusik og især de nordiske artister bl.a. Aurora, Oh Land, MØ og Lykke Li. Sangerne har forskellig baggrund og arbejder og studerer alt fra jura og pædagogik til geografi og medicin, men det er sangen og fællesskabet omkring musikken, som binder Vocal Frostbite sammen. Koret dirigeres af Christina Vest, som også skriver alle arrangementer til lige netop Vocal Frostbites sammensætning. Det gør Vocal Frostibte helt unik i sin lyd.

Læs mere om Vocal Frostbite på www.vocalfrostbite.dk

Entré – Gratis

Vision for bæredygtige fremtider: Vocal Frostbite synger altid a cappella og er således selvforsynende, når det skabes musik. Ligeledes arbejdes for en bæredygtig fremtid, når koret eksperimenterer med den traditionelle korsammensætning. Vocal Frostbite inddeler aldrig sine sangere i faste stemmegrupper og går ind for genanvendelse frem for udskiftning.

Vision for fremtidens by: Koncertens nordiske program kobler naturbeskrivelse og lokaliteter med byens liv og domens rum og bringer uderummet indenfor og skaber en kontrast mellem temperaturer, årstider, frost og forår. Domen bliver således bindeleddet mellem korsangen og verden udenfor.

Details

Date:
21/04/2018
Time:
14:30 - 15:30
Event Categories:
, ,
Event Tags:

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark

Organizer

Frostbite
%d bloggers like this: