Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Koncert med Thief On The Roof + Nevesta’s Voice

24/05/2018 @ 19:30 - 22:00

Velkommen til en koncert med to grupper, der hver især hylder folkemusikkens mangfoldighed.

Nevesta’s Voice

Så længe der har været folk, har der været sange. Selv om folkene for længst er gået bort, har de alle efterladt en historie og en unik mulighed for et indblik i deres glæder, tragedier, kærlighed og humor på tværs af tid og afstande.

Den bulgarske sangtradition har med sin dybde, kraft og hjerteskærende skønhed bragt Nevesta’s Voice samme, og nu videre ud på en rejse mod både det arabiske, persiske, mellemøstlige og nordiske klangunivers.

Nevesta’s Voice videreformidler folkesangene på minimalistisk og ærlig vis, sådan som de altid er blevet sunget – kun stemmerne og historierne.

Thief On The Roof

Den dansk/estiske guitarduo THIEF ON THE ROOF blev dannet i 2015, da to unge guitarister mødtes og udvekslede idéer. Kirsi Tilk kommer fra den klassiske verden og er en respekteret solist i hjemlandet Estland, og Sune Pors har siden 2008 slået sine folder i det aarhusianske jazz- world- og rockmiljø som sideman og medlem af utallige bandkonstellationer.

Duoen fandt stor inspiration i hinandens musikalske baggrunde og meget forskellige kompetencer, og med tiden har de fundet ind til en personlig lyd, som trækker på deres fælles forkærlighed for folkemusik fra hele verden. Der høres nuancer af flamenco, gypsy jazz, balkan, nordisk folk, latinamerikansk folklore og meget andet i deres koncerter, som ofte, guidet af historier om musikken, bliver til små jordomrejser med guitaren som fartøj.

Vision for bæredygtige fremtider: En bæredygtig fremtid hviler på bevidste borgere. Kun ved at nære nysgerrighed og respekt overfor vores omverden kan vi arbejde os hen imod en verden med mindre had, apati og korruption.

Folkemusik er et fantastisk middel til at styrke denne nysgerrighed. Ved at opleve noget af det smukkeste en fremmed kultur har at byde på, og give lytteren mulighed for at opleve verden fra denne kulturs perspektiv.

Vision for fremtidens by: Fremtidens Aarhus skal være en stærk kulturby både i vækstlaget og de etablerede institutioner. De kreative åndehuller, der danner grobund for innovation og kultur, skal bevares, da det er der, fremtidens by bliver bygget.

Details

Date:
24/05/2018
Time:
19:30 - 22:00
Event Categories:
, , , ,
Event Tags:

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark

Organizer

Sune Pors Andersen
%d bloggers like this: