Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

IoT in smart buildings, data is everywhere – how do we cope?

02/05/2018 @ 14:00 - 16:00

Free

NCC gennemgår sine erfaringer med og visioner for IoT: fra teoretiske til målbare energistandarder i byggeriet.

Smart Aarhus præsenterer deres Smart City initiativer og konkrete IoT-projekter.

KEY TAKE-AWAYS

  • IoT in Smart Buildings
  • IoT-baserede energistandarder i byggeriet
  • Energiforbrug og indeklima
  • Smart City Aarhus
  • Dome of Visions – et af NCC’s eksperimentelle techlabs
  • NCC Showcasing: AR,VR & VDC
Tilmeld dig HER
IoT in Smart Buildings, data is everywhere – how do we cope?

Vi bygger og renoverer for mere end 200 milliarder kr. i Danmark hvert år. Nu står bygninger og anlæg over for samme revolution, som er overgået f.eks. biler, der i dag er fuldt digitale. Udviklingen beskrives som Internet of Things eller kort – IoT. Smartphones og andre enheder kan fremover opsamle data fra det bebyggede miljø, og energiforbrug og indeklima bliver brugerdrevne. Samtidigt vil IoT-baserede energistandarder og registrering af ressourceforbrug kunne fremme, at godt bæredygtigt design bliver direkte målbart og indarbejdet i den danske arkitektur og byggetradition over en bred kam.

PROGRAM
Dagens vært er Martin Manthorpe, og på seminaret gennemgår han NCC’s erfaringer og visioner med IoT: fra teoretiske til målbare energistandarder i byggeriet.
Dernæst vil Sebastian Bønding Rasmussen præsentere Smart Aarhus og de Smart City aktiviteter, der er i kommunen: fra de mere overordnede målsætninger til konkrete eksempler på Smart City projekter og IoT cases i Aarhus. Undervejs vil deltagerne få en forståelse af Open Data DK, OS2, Center for innovation i Aarhus og de teknologier, som kommunen arbejder med. Eksempelvis: automatisering, virtuel reality, robotter, droner, IoT, ny digital infrastruktur m.m.

Foruden en diskussion af IoT og hvor vi er på vej hen, bliver der også plads til leg for alle os technørder og gadgetentusiaster. VR (Virtuel Reality), AR (Augmented Reality) og VDC (Virtual Design & Construction) er afgørende værktøjer, når det gælder fremtidens byggeri, og derfor installerer NCC et showroom, hvor deltagerne kan få lejlighed til at afprøve teknikken og få indsigt i de nye muligheder inden for VR, AR og VDC.

SPEAKERS
Martin Manthorpe er direktør for strategi, forretningsudvikling og public affairs hos NCC og initiativtageren bag Dome of Visions – et af NCC’s eksperimentelle techlabs. Domen spiller derfor en vigtig, konkret og aktuel rolle i hele IoT-debatten.
Sebastian Bønding Rasmussen arbejder som Smart City konsulent i Aarhus Kommune, i afdelingen ITK (Innovation, Teknologi og Kreativitet). Afdelingen er en tværkommunal enhed, der driver en stor del af SmartAarhus’ udvikling og de Smart City projekter, der er i kommunen. Nøgleopgaver for Sebastian er Smart City udvikling, IoT, Open Data DK, OS2, City Lab og EU-projekter, samt at være repræsentant i forskellige lokale, nationale og internationale smart city netværk.

 

Details

Date:
02/05/2018
Time:
14:00 - 16:00
Cost:
Free
Website:
https://internetweekdenmark.com/event/iot-smart-buildings-data-everywhere-cope/

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark

Organizer

NCC
%d bloggers like this: