Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

HIMLA – Fyraftenskoncert i Dome of Visions

15/05/2018 @ 17:00 - 18:00

HIMLA er en København-baseret vokal-, cello- og klarinettrio. Med de tre kvinders individuelle udtryk flettet sammen i unikke melodier, klanglige teksturer og et tekstunivers på norsk og dansk, åbner de et vindue til en genre, der rummer både kammer, folk og sangskrivning med sange inspireret af Skandinaviens musiktraditioner og natur.

Adine Fliid – vokal | Oda Dyrnes – cello | Siri Iversen – klarinet

SOUNDCLOUD:

Vision for bæredygtige fremtider: HIMLAs vision for at nå en bæredygtig musikalsk fremtid er at inspirere til både at dyrke nye toner og genaktualisere gamle og glemte musikalske genrer – som fx kammermusikken – og lade dem opstå i nye kontekster, så de igen kan skabe stemning og mening for et bredt og mangfoldigt publikum. Mixet af genrer – nyt og gammelt, hurtigt og langsomt – skal være med til at opretholde den musikalske bredde og spændvidde, så alsidigheden af instrumenter, tekstuniverser og genrer består. Den bredde, der formår musikalsk at favne alle facetterne af den menneskelige eksistens – på godt og ondt. Så musikalsk ensretning aldrig får overtaget – så nuancerne i den menneskelige væren, som den udtrykkes musikalsk, aldrig mistes. HIMLA drømmer om en fremtid, hvor musikken, i bred generel forstand, understøtter visionen om et bæredygtigt samfund; hvor musikken tager stilling og sætter fokus på det, der er vigtigt i vores fælles verden.

Vision for fremtidens by: Fremtidens by er en levende by – musikalsk, kulturelt og menneskeligt. I fremtidens by mødes musikalske genrer og mixes på kryds og tværs, fordi der er  rum, interesse og åbenhed for det. Fremtidens by rummer en vibrerende mangfoldig musikscene, der inspirerer, ikke bare lokalt, men globalt. Og de musikalske subgenrer trives og gror her. I fremtidens by er hver tirsdag afsat til dans i gaderne. Om onsdagen er alle koncerter gratis. Og på biblioteket kan man låne musikinstrumenter. Byen har et kor, hvor mere end halvdelen af byens borgere deltager – og det er helt vildt, når alle synger med, for tagene løfter sig hver gang, det er koraften. Torsdagen swinger, fredagen rocker, lørdagen gynger – og søndagen er ren blues. I Fremtidens by findes mandag slet ikke; men musikken – den er allestedsnærværende!

Details

Date:
15/05/2018
Time:
17:00 - 18:00
Event Categories:
, , , ,
Event Tags:

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark
%d bloggers like this: