Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Grænser i børne- og ungdomslitteraturen

30/09/2015 @ 17:00 - 19:00

Free

Børnelitterært arrangement i Domen:
Grænser i børnelitteraturen

Selskabet for Børnelitteratur – IBBY Danmark inviterer den 30. september 2015 til fyraftensmøde om GRÆNSER i Dome of Visions.

Er der grænser for, hvad der kan tages op i børne- og ungdomslitteraturen og på hvilke måder – sprogligt, emne- og/eller formmæssigt? Hører incest eller pædofili fx hjemme som stofområder? Gør racisme, vold, druk og stoffer? Gør bandeord og hate speech? Gør død, ødelæggelse og alvorlig sygdom jf. tendensen inden for diagnose-litteratur og sick lit?

Skal der være lys for enden af tunnelen? Skal børnebøgerne gengive virkeligheden på godt og ondt, eller bør der faktisk være visse grænser? Hvor bør de i givet fald sættes og af hvem? Udøver forfattere, illustratorer og forlag allerede selvcensur – også selv om der samtidig er stærke tendenser, der går i retning af det grænsesøgende og grænseoverskridende i børne- og ungdomslitteraturen?

Kom og hør hvad børne- og ungdomsbogforfatterne Ronnie Andersen, Sanne Søndergård og Sarah Engell har at sige om grænser.

Ordstyrer og rammesætter for paneldebatten: Anna Karlskov Skyggebjerg, Ph.d., AU.

Der er gratis adgang til arrangementet. Der kan købes drikkevarer i Domen.

Vel mødt! Selskabet for Børnelitteratur – IBBY Danmark

Kontakt: Eline Mørch Jensen, eline.moerch@gmail.com eller Tel: 2171 7027

//Illustration: Ulrikka Suzanne Pedersen
_____

IBBY står for ”International Board on Books for Young people” og er en international forening af frivillige, der arbejder for at fremme produktion af og kendskab til børnelitteratur i hele verden.

IBBY blev stiftet i 1951 af Jella Lepman, der efter at have levet som flygtning i England under 2. verdenskrig, vendte tilbage til Tyskland. I det krigshærgede München tog hun i 1948 initiativ til opbygningen af det Internationale Jugendbibliothek. Det var hendes overbevisning, at bøger kan give børn forståelse for mennesker i andre lande, bygge bro mellem kulturer og fremme dialog og fred, og i 1951 samlede hun børnebogsfolk fra hele verden til stiftelsen af IBBY.

IBBY har i alt 77 medlemslande og repræsenterer alle verdensdele. I 1956 stiftedes den internationale børnebogspris, H. C. Andersen-prisen, i 1957 begyndte tidsskriftet Bookbird at udkomme i samarbejde med IBBY, og i 1967 afholdtes den første internationale Biennale for børnebogsillustratorer i Bratislava, ligeledes i samarbejde med IBBY.

IBBY Danmark blev oprettet i 1964, efter Jella Lepman havde besøgt Danmark. I 1976 fik foreningen navnet Selskabet for Børnelitteratur. Selskabets medlemmer består dels af organisationer, dels af enkeltpersoner. Organisationerne repræsenterer institutioner som biblioteker, forlag og faglige foreninger. Personlige medlemmer er f.eks. børne- og skolebibliotekarer, boghandlere, børnebogsforfattere og -illustratorer, børnebogskritikere og forskere.

Selskabet arbejder for at formidle dansk børnelitteratur i udlandet og herhjemme, bl.a. ved at fylde den danske del af paletten til internationale og danske messer og festivals der omhandler børnelitteratur. Selskabet er et unikt tværfagligt netværk, hvor børnelitteraturen diskuteres på tværs af fag. Selskabet er den danske afdeling af den internationale organisation IBBY.

Se mere på www.ibby.dk og  www.ibby.org

Details

Date:
30/09/2015
Time:
17:00 - 19:00
Cost:
Free
Event Categories:
, ,

Venue

Dome of Visions, Søren Kierksgaards Plads
Søren Kierkegaards Plads
København K, 1016 Denmark
%d bloggers like this: