Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Frivillighovedstad 2018

30/05/2018 @ 17:00 - 20:00

Invitation

Skal vi sammen udvikle frivilligheden og gøre det endnu mere sjovt, nemt og tilgængeligt at være frivillig i

Aarhus og hele regionen?

Hvor og hvornår: Dome of Visions, Aarhus 30. maj kl. 17-20 – vi giver en sandwich og lidt og drikke

 

Økonomi – hvordan kan det frivillige arbejde finansieres?

I de senere år er de frivillige foreningers konkurrence om pengene vokset markant. Skal fordelingen af midlerne gentænkes? Er der behov for en mere tillidsbaseret støtte til de små foreninger? Og kan små og store frivillige foreninger løse udfordringerne ved at samarbejde på tværs?

Rekruttering og uddannelse – Hvordan får vi flere ind i fællesskaber?

En stor del af danskerne engagerer sig i frivilligt arbejde, og al forskning viser, at det øger den mentale og fysiske sundhed at være en del af frivillige fællesskaber. Hvad kræver det for de frivillige foreninger at gøre deres fællesskaber synlige og lettilgængelige for andre at være med i? Kan store og små foreninger samarbejde om at skabe bedre og flere tilbud om uddannelse og kompetenceudvikling, og dermed gøre det attraktivt for potentielle frivillige at indgå i flere fællesskaber?

Anerkendelse – Kan vi gentænke anerkendelse af den frivillige indsats?

Hvilken betydning har den måde, organisationerne og de frivillige foreninger hylder og anerkender deres frivillige på? Hvordan kan foreningerne inspirere og motivere hinanden til at gentænke anerkendelse i en tid, hvor man gerne vil engagere flere borgere i samfundet og samtidig give plads til alle?

KRÆVER TILMELDING: kahaj@aarhus.dk

Vision for bæredygtige fremtider: Ift. frivillighedsåret, så er et af vores mål i året at fejre, hylde og anerkende de frivillige kræfter i 2018. Derudover har vi et mål der går på, hvordan vi kan finde nye veje til at gøre tingene bedre og anderledes end det vi gør i forvejen. Vores workshop er derfor tænkt som en mulighed hvor vi sammen med foreningerne, kan snakke om de knaster og barrierer der måtte være, og hvordan vi sammen kan arbejde videre hen mod en løsning til det bedre.

Details

Date:
30/05/2018
Time:
17:00 - 20:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark

Organizer

Kasper Harby
%d bloggers like this: