Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Foredrag: Yoga – religion eller motion?

23/09/2017 @ 13:00 - 14:00

Entré: 60/30 kr. Billetter kan købes gennem Hearts & Minds/Folkeuniversitetet her

Yoga har rødder, der går tilbage til den gamle indiske praksis, som blev dyrket omkring 600-tallet fvt. Det blev i første omgang brugt af asketiske bevægelser, som en metode til at bemestre krop og sind. Yogaen var en religiøs praksis, der op igennem historien udviklede sig i flere forskellige retninger og lå til grund for en religiøs filosofi. Omkring slutningen af 1800-tallet blev yoga som praksis for alvor præsenteret i Vesten. Den vestlige kultur har hentet inspiration fra den østlige filosofi, mystik og religion i sin dyrkelse af yogaen men har samtidig ændret måden, hvorpå denne dyrkes.

I dag dyrkes yoga ofte som en motionsform på arbejdspladser, i skoler og fitnesscentre, men betyder det, at vi har glemt yogaens oprindelige filosofi og religiøse karakter? Har den spirende interesse for Østen givet inspiration til en ny form for praktisering af spiritualitet, kropsforståelse og meditation? Hvordan ser dyrkelsen anderledes ud i Vesten i dag, end den gjorde i Østens kulturer, da yogaen opstod?

NB! Dette er ikke en yoga-time, men et foredrag.

Vision for bæredygtige fremtider: Hearts & Minds-festivalen sætter fokus på, hvordan vi kan leve sundt og godt. Festivalen dykker ned i en verden af viden om alt fra mad, sundhed og nydelse til bæredygtighed og det gode liv – både nu og i fremtiden. Vi ser nærmere på, hvad forskningen siger om dette.

Vision for fremtidens by: Folkeuniversitetet elsker Aarhus og vil gerne være med til at skabe et bæredygtigt kulturliv og nogle sunde borgere, der tager vare på sig selv og deres by.

Details

Date:
23/09/2017
Time:
13:00 - 14:00
Event Categories:
, ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark
%d bloggers like this: