Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Flugtende Fortællinger: Nattehimlens historier

26/01/2017 @ 20:00 - 22:00

Stjernerne har vejledt, betaget og inspireret mennesket gennem hele vores historie. Hvilke konstellationer, der er synlige, og hvilke fortællinger som knytter sig til dem, ændrer sig med, hvor man står på kloden – men fælles for dem er, at det er de samme spørgsmål og umådelige afstande, vi står overfor. Med aftenudsigt til vand og stjerner samles vi om nattehimlens historier, og hvordan de er forbundet til de steder, vi kalder for hjem.
Ole J. Knudsen er astronom og fortæller gribende om stjernerne og de sagn, der knytter sig til dem. Domens gennemsigtige loft og vægge inviterer havet og stjernerne tættere på og ind i vores historier. Kom og vær med til skabe et unikt rum for store afstande, små universer og mørket som omgiver dem.
Der vil være the og kaffe under arrangementet.

Arrangementet er skabt i samarbejde mellem Victor Nemo Hensing, Mads Ancher Holm og Secret Hotel.
Se mere på facebook.com/flugtendefortaellinger

***Information***
Max 25 tilmeldte.
Varighed: max 2 timer (pause imellem)
Tilmelding: Man tilmelder sig ved at sende en mail til flugtendefortællinger@gmail.com.

Vision for bæredygtige fremtider: Flugtende Fortællinger arbejder for en mere socialt bæredygtig verden. Vi oplever lige nu, at værdier som medmenneskelighed er under pres. I takt med at vi i vores hverdag påvirkes af frygt, fremmedgørelse, frustrationer og andre formastelige f-ord, får vi flere og flere grunde til ikke at mødes. Når vi mister indblik i hinandens tilværelser, skaber det uvidenhed, usynlighed og gør det sværere at sætte sig i andres sted. Vi risikerer, at vores daglige liv bliver til parallelle tråde.

Vision for fremtidens by: Hvad har du til fælles med Uzman nede i kiosken, Birgit i patricerlejligheden, Hadji i asylcenteret eller Kim på den fædrene gård? Hvad har du til fælles med alle dem, du ikke kender i opgangen eller omegnen, hvor du bor? Meget kan man tænke sig til, men det er svært at sige, hvis man aldrig har mødt dem.I fremtidens by er man ikke i fare for at være ukendt eller ensom blandt mennesker. Vi tror på, at det er i mødet, vi for alvor bliver menneskelige for hinanden.
Man skulle ikke altid tro det her i dagens Danmark, men vi har faktisk langt mere til fælles, end af det der skiller os ad. Alt det, der hører sig til at være menneske – og det er en hel del.

I fremtidens by ønsker vi at skabe rum for møder mellem disse parallelle virkeligheder.
Derfor forsøger vi med denne aften at imødekomme hinanden med spændende, inddragende og personlige fortællinger på tværs af adskilte grupper i vores alle sammens Aarhus. Vi har alle sammen drømme og minder, vi har alle sammen en kultur og vi har alle sammen masser af historier, der kan berige vores medmennesker – hvis vi får et rum til at lytte og dele dem i.

Details

Date:
26/01/2017
Time:
20:00 - 22:00
Event Categories:
,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark
%d bloggers like this: