Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Euforiserende stoffer – og psykofarmaka

05/03/2017 @ 18:30 - 21:00

DK30 – DK60

Kom med på en rejse, der starter i 50’ernes voksende udvalg af euforiserende stoffer. Vi hører om det stigende ønske om behovet for lovgivning for at styre forbrug, og tiderne tager os med fra hippiernes hamp over hårdere stoffer som LSD, ecstasy og metamfetamin. Rejsen tager os også forbi medicinsk optimering af vores krop og sind i en nutid og fremtid, hvor salget af bl.a. lykkepiller er stigende.

I et sanseligt univers bevæger vi os gennem den historiske udvikling og tidernes forandrede holdninger til stoffer og psykofarmaka. Som stedkendte værter vil lektor i psykiatrihistorie Jesper Vaczy Kragh og professor i socialvidenskabelig rusmiddelforskning Torsten Kolind tage os med i historien.

Gennem seks speedforedrag om stoffer og medicinske behandlinger – ét for hvert årti fra 50’erne til 00’erne – bliver vi klogere på både fortidens, nutidens og fremtidens brug og forbrug af euforiserende stoffer og medicin. Arrangementet foregår i den fremtidsvisionære kuppel Dome of Visions på haven i Aarhus.

Vision for bæredygtige fremtider: Man skal som individ og menneskehed kende sin historiske fortid for at kunne forbedre, forandre og gentænke sin nutid og fremtid. Med refleksion og grundigt kendskab til fortiden, kan vi som mennesker gøre fremtiden bedst mulig for alle.

Vision for fremtidens by: Man skal som by og kultur kende sin historiske fortid for at kunne forbedre, forandre og gentænke sin nutid og fremtid. Med refleksion og grundigt kendskab til fortiden som mennesker og by kan vi som by og kulturbrugere gøre fremtiden bedst mulig for alle.

PROGRAM
1950: Lovgivning om euforiserende stoffer
1960: Helt ude i hampen – hippiebevægelsen og cannabis
1970: LSD
1980: Ecstacy og danskernes druk
1990: Metamfetamin
2000:
Medicinsk optimering

Details

Date:
05/03/2017
Time:
18:30 - 21:00
Cost:
DK30 – DK60
Event Categories:
,
Event Tags:
, , ,

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark

Organizer

Folkeuniversitetet
%d bloggers like this: