Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ear Sound Scape IV

03/12/2017 @ 14:00 - 15:30

kr.40

Søndag  3. december 2017 i Dome of Visions kl. 14:00

Musikalske værker af Rasmus B. Lunding, Sofus Forsberg, Jørgen Teller og Jakob Riis.

Ear Sound Scape er et innovativt møde mellem komponister omkring opførelser af en revitaliseret og ny-orientering af soundscapes, synthesizer- og akusmatisk musik.

I Dome of Visions etableres et højttalerorkester med 40+ højtalere, og hvert lydværk vil på forskellig vis bevæges igennem rummet og diffuseres klangligt omkring publikum via højttalersystemet. Dome of Visions skaber en perfekt ramme for dette eksperimenterende møde i perception og tolkning med byen og vandet i konstant nærvær.

Ved Ear Sound Scape IV præsenteres fire nye kompositioner:

TBONE SYNTHI for XENAKIS
Jørgen Teller. For trombone og synthesizers (softsynth og semi-modular)
Et værk, der er tænkt som en reminder om, hvor stærkt et sonisk udtryk kan forplante sig igennem et halvt århundrede. Jørgen Teller har siden sin ungdom beundret de smukke og vanvittige værker, der kom ud af den elektroniske musiske pioner Xenakis efter 50’erne. Han har nu arbejdet og optrådt to-tre gange i Athens KSYME-studie og vil med dette nye værk blande hjemlige kort med de græske kort.
I en femdelt mini-suite fornemmes det pres, der i dag er på den græske metropol og dens europæiske symbolværdi. Dette høres via intense synthesizer klip og minimalistiske trombone toner, der behandles i laptoppens DSP-grain-space. I Athen checkede Jørgen Teller en lokalproduceret Dreadbox synthesizer, som har sin egen mørke mediterranean sound. Med denne synth udvikles en serie arpeggio-rækker med inspiration fra øvelser i at modulere i dur fra Ionisk til Dorisk, Frygisk til Lydisk osv. Her med indbyggede afstikkere / “fejl”.
http://www.jorgenteller.dk/Siden%20alle.html

Modularitet
Sofus Forsberg – modular synthesizer;
Tingene bygger på hinanden med hinanden. Udenom og indeni. Lyden i lyden, der påvirker den tredje. Hvad og hvor er moden i en dome? Sinus savtak og puls. Rummets resonans undersøges med mennesket som prisme, der kalibrerer, kondenserer og katalyserer til stadighed lydens fænomen.

3D DroneWeb til 12-Tone Ultra Plus Guitar
Komposition og performance af Rasmus Lunding for oscillatorer, 12-Tone Ultra Plus Guitar og et 32-kanals højttalersystem kendt som D3DA.

Sammen med et net vævet af renstemte lydbølger, der bevæger sig gennem rummet ved hjælp af højttalersystemet, vil 12-Tone Ultra Plus formidle en følelse af at opholde sig i en kokon af klangfarver, harmonier og teksturer, hvor den renstemte guitar og oscillatordroner driver ind og ud af fase med hinanden. Kompositionen er baseret på den renstemte guitar, som er opfundet af Jon Catler. En guitar der gør det muligt at spille at kombinere og at spille i almindeligt ligesvævende temperament.

Birdcontrol by the Sea
Komposition af Jakob Riis for fixed media og trombone

Ideen om fugleskræmsler ved havet er inspirationen for denne komposition – en meningsløs utopi eller et forsøg på at kontrollere det ukontrollerbare. Lydmaterialet for den elektroakustisk komposition kombinerer alternative teknikker på trombonen, enkel elektronisk processering af samme og elektronisk lyd skabt ved hjælp af omvendt Fouriertransformation – kendt som IFFT (Inverse Fast Fourier Transform). http://sonicescape.net

Arr. Alteration/SKRÆP
Støttet af Statens Kunstfond & Aarhus Kommunes Initiativ-pulje

Vision for bæredygtige fremtider: Ear Sound Scape-koncerten udnytter Dome of Visions utrolige rum til en sanseåbnende lydoplevelse. Domens arkitektur inspirerer til et transparent møde imellem akustisk og elektronisk lyd. I arbejdet med den rumlige diffusering af lyden vil vi inspirere til en åbning af sanserne, hvor opmærksomheden åbnes imod hele rummet omkring dig. Vi mener, at denne sanselige åbning imod det omgivende miljø kan være underbyggende i den nødvendige udvikling imod et fremtidigt bæredygtigt samfund.

Vision for fremtidens by: Bæredygtighed og transparens i mødet imellem mennesker, medier, kulturer, klasser, kunstformer og teknologi i byrummet. Opgradering af kollektivisme og social tænkning på alle planer.

Details

Date:
03/12/2017
Time:
14:00 - 15:30
Cost:
kr.40
Event Categories:
, ,
Event Tags:

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark

Organizer

Jørgen Teller
Email:
mail@jorgenteller.dk
%d bloggers like this: