Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

EAR SOUND SCAPE

05/12/2015 @ 13:30 - 16:00

DKKR30

Ear Sound Scape (ESS)

4 nye værker af komponisterne Jakob Riis, Jakob Draminsky Højmark, Per Buhl Acs og LUCKY RINGSTON aka Jørgen Teller.

Ved koncerten opføres 4 lange værker på hver ca. 25 min. med klangregi og diffusion i et 6-8 højttalers system med subwoofere.
Publikum vil høre de medvirkendes mange erfaringer med lydkunst i feltet SOUNDSCAPES / RUMLIG MUSIK / HØJTTALERKONCERTER.

Dome of Visions skaber en perfekt ramme for disse eksperimenterende møder i perception og tolkning, med byen og vandet i konstant nærvær.

Entré 30,-
Støttet af Københavns Kommunes Musikudvalg, Kulturstyrelsens Musikudvalg, Statens Kunstfond

PROGRAM-Indhold og BIO:

Revisited by proxy © Jakob Riis, 2015 Varighed: 20 min.
Fixed media og 0 – 3 instrumentalister.
En akusmatisk komposition baseret på lyde skabt under nogle uger i oktober 2015 på Inter Arts Center i Malmö. Dette materiale, som ligger til grund for værket, er blevet til med trombonen som den primære lydgiver, og hvor instrumentbeherskelsen er repræsenteret via en stedfortræder med fuldmagt.

Om komponisten:
Jakob Riis, Vejle 1964.
Komponist, elektro-akustisk musker og trombonist med fokus på eksperimentelle områder indenfor udforskning af lyd, elektroakustisk musik og improvisation i et stærkt dynamisk felt. Efter en mangeårig periode med fokus på digitale og elektroniske klangmuligheder, hvor trombonen ikke har haft en plads i den eksperimentelle musikalske praksis, har trombonen i det seneste års tid genindtaget en plads i instrumentariet.
For mere information se: http://sonicescape.net/

Audio DiM © draminsky højmark, 2015 Varighed: 20 min.
Soloværk i fem satser for e-Melodino, gulv-tech, lydobjekter og computerkontrolleret audiospredning.Satserne bærer titlerne:

I. Langt væk – II.Tæt på – III. Meget langt væk – IV. In the face – V. In the Space.
Audio DiM samler erfaringer fra det sidste års arbejde med forstærket melodion, klokker, små stregeinstrumenter og monofonisk, gulvbaseret elektronik. Værket løfter denne klangverdens enkeltkanals output ind i et flerkanals lydrum defineret gennem frekvensområder.

Om komponisten:
Jakob Draminsky Højmark København 1959:
Autodidakt musiker og komponist med interesse for improvisation, lydkunst, elektroakustik, mikrotonalitet, musikdramatik og musique concréte. Efter en længere pause fra lydens verden atter tilbage i det mindre kommerciel hjørne af den internationale musikscene. For mere information se fx: http://multisounds.dk/
eller http://seismograf.org/artikel/klangen-foelger-vind-og-vejr-og-tiden-er-blevet-oploest

Dark Electrik – Solo projekt af og med Per Buhl Acs. “Stil dig her” en 20 minutters elektronisk komposition fremført live på et multi speaker anlæg. Driv rundt langs sinus bølger skubbet i tid og fase, ord springer rytmisk som tanke storm. Stykke for ord akkorder og droner, fremført med strygemaskiner trommemaskiner dronemaskiner og stemme.

”Doubled Shining Grease-Archipelago” – 20 min Lucky Ringston aka JØRGEN TELLER
Faste og hurtige glidende sweeps af klang-øer vekslende i skinnende relationer med konsonante lange toner fra trompetens mellemregister. Der arbejdes med en progressiv form der afkorte/omkobles: A B C D E BDE CED BA. Klangene er delvist baseret på “just intonation”, delvist atonale ringmodulerede – som fordoblet.

Døre åbner kl. 13.30
Show kl. 14.00

Details

Date:
05/12/2015
Time:
13:30 - 16:00
Cost:
DKKR30
Event Categories:
, ,

Venue

Dome of Visions, Søren Kierksgaards Plads
Søren Kierkegaards Plads
København K, 1016 Denmark

Organizer

Jakob Riis
Email:
jakob@sonicescape.net
%d bloggers like this: