Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Danmarkspremiere & debat: digital afhængighed hos teenagere

21/04/2017 @ 19:00 - 21:30

Gratis entre

Hvordan gør vi noget ved teenageres digitale afhængighed? Mit bud er, at vi først og fremmest er nødt til at sætte emnet på dagsordenen.

Med afsæt i dokumentarfilmen “Screenagers” vil jeg derfor opfordre til en konstruktiv debat med diskussion af spørgsmål som fx:Hvornår er skærmtiden inden for rimelighedens grænser, og hvornår kammer det over? Hvordan taler man med sit teenagebarn om dets skærmbrug, herunder møder sit barn i øjenhøjde? Hvordan kan man skabe meningsfyldte regler om skærmbrug i hjemmet? Hvad kan teenageren sætte i stedet for skærmtiden?

Kort om aftenens vært:

Mit navn er Lasse Løber, jeg er 29 år og selvstændig erhvervsdrivende med egen PR-virksomhed. For ni mdr. siden skiftede jeg min smartphone ud med en dumbphone (tlf. der kun kan ringe og skrive, red.), fordi jeg var træt af at blive forstyrret i tide og utide. Jeg følte mig stresset, irriteret og fraværende og måtte sande, at telefonen fyldte alt for meget i mit liv.

Skiftet til Nokia-telefonen førte en række positive resultater med sig, herunder mindre stress og øget nærvær. Samtidig blev livsstilsændringen startskuddet til mit nuværende projekt, hvor jeg – efter grundig research – holder foredrag og oplæg om smartphoneafhængighed i offentligt regi, såvel som på efterskoler og hos virksomheder. Mit formål er inspirere os danskere til at skabe bedre smartphonevaner, så vi kan bruge vores tid mere hensigtsmæssigt og opnå øget livskvalitet.

Vision for bæredygtige fremtider: Digital afhængighed kan få vidtrækkende konsekvenser. Jeg er imidlertid overbevist om, at vi sammen kan skabe en mere bæredygtig fremtid, hvor teknologien kan blive brugt mere optimalt, både blandt børn, teenagere og voksne, med øget livskvalitet til følge.

Vision for fremtidens by: Min vision om fremtidens by indbefatter, at vi kommer hinanden mere ved, først og fremmest ved at frigøre os en smule fra skærmen. I en digital tidsalder er det nemmere sagt end gjort, men første skridt er i min optik at indlede en meningsfuld dialog om emnet. Sammen kan vi bringe nærvær, empati og prioriteringen af vores sociale relationer tilbage på dagsordenen. Sammen kan vi finde de løsninger, der kan komme digital afhængighed til livs.

 

Details

Date:
21/04/2017
Time:
19:00 - 21:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
,

Venue

Dome of Visions, Pier 2
Pier 2
Aarhus, 8000 Denmark

Organizer

Lasse Løber
%d bloggers like this: