EU’s nye miljøkommissær på besøg i Dome of Visions

Den transparente kuppel fortsætter med at tiltrække sig international opmærksomhed.

DoV-JonathanGrevsen-Karmenu_Vella-41LRForleden gæstede tidligere klimakommissær i EU, Connie Hedegaard domen sammen med den britiske regerings særlige rådgiver på klima- og miljøområdet, Sir David King, og mandag 8. december var det så den nytiltrådte miljøkommissær, maltesiske Karmenu Vella, der besøgte domen.

DoV-JonathanGrevsen-Karmenu_Vella-02LRDirektør for strategi og forretningsudvikling i NCC, Martin Manthorpe, bød kommissæren velkommen og redegjorde kort for de principper, Dome of Visions er bygget på, herunder ikke mindst de bæredygtige og klimamæssige aspekter.

DoV-JonathanGrevsen-Karmenu_Vella-03LR

Domens arkitekt, Kristoffer Tejlgaard havde lejlighed til at forklare Karmenu Vella om domekonstruktionens særlige historik og arkitektur, og kommissæren kvitterede med noget nær en lovprisning af Dome of Visions.

-Når NCC og en by som fx København investerer i grønt miljø og bæredygtige løsninger som fx Dome of Visions, er det ikke blot godt for byen og dens indbyggere.  Det gavner også byens økonomi.  Grønne løsninger tiltrækker turister og måske også investorer, og det er min påstand, at et godt miljø udstyrer storbyer som København med et mere venligt image, sagde Karmenu Vella.

DoV-JonathanGrevsen-Karmenu_Vella-10LR

Hans besøg i Dome of Visions blev krydret af en lille udstilling fra virksomheden TagTomat. Manden bag hedder Mads Boserup Lauritsen, og han kalder sig selv bybonde. Tilbage i 2011 fik han tomater til at gro på taget af et skur i en baggård på Nørrebro. Lige siden er det gået stærkt for virksomheden, der i dag har bredt sig til forskellige boligkvarterer i København.

Også dén historie fik Karmenu Vella med sig på sin rejse videre ud i Europa.

DoV-JonathanGrevsen-Karmenu_Vella-38LRDoV-JonathanGrevsen-Karmenu_Vella-12LR

Tekst: Søren Egert
Foto: Jonathan Kronborg Grevsen