Et fællesskab i kunsten

Domen havde for nyligt besøg af 40 elever fra Jyderup Højskole. Igennem en hel dag kunne gæster opleve, hvordan eleverne fra de forskellige kreative linjer, som højskolen har, præsenterede og kreerede værker under temaet turbulens/idyl.

Domens indendørsskov blev omdannet til et open-workspace, hvor gæster kunne se og selv prøve kræfter med blandt andet linoleumstryk og træskæring. Musik, kunsthåndværk, billedkunst, performances, oplæsninger med mere blev præsenteret igennem dagen og aftenen, og rummet emmede af kreativ energi. Man kunne fx følge elevernes personlige kunstneriske processer og se, hvordan de i løbet af dagen udviklede sig til at blive en del af den samlede udstilling og præsentation, som foregik om aftenen.

Det var især skønt at mærke, hvordan eleverne støttede hinanden og dannede et fællesskab omkring kunsten og det at skabe noget sammen. Deres samarbejder på tværs af kunstarter skabte ikke blot nogle unikke kunstværker men afspejlede også det sammenhold og venskab, som eleverne har dannet i løbet af deres ophold på Jyderup Højskole.

FOTO OG TEKST: Silje Marie Schjødt / Dome of Visions