DoV-Visual-Indoor-Climate – Målinger i domen

Jeg håber, at I har haft en dejlig weekend. I kan tro, at der er blevet nørdet i weekenden – har selvfølgelig også lige været en tur ude i det gode vejr. Efter lidt co-creation (Mette (DoV) og Svend-Erik (Open Space Aarhus) på trækasse, Camilla (DoV/NXT) på design og Lars (NCC) på loddekolbe og programmering) er vores projekt ”DoV-Visual-Indoor-Climate” nu færdigt i første prototype. I får lige en kort beskrivelse af, hvordan apparatet virker.

image004

En smuk IoT (Internet of Things) enhed, som viser hvordan vi:

  • Opsamler data (via API i skyen) fra en ”Netatmo” indeklimamåler
  • Bruger ”nodebaseret” logik i skyen til at behandle data
  • Indstiller IoT moduler, som styrer 5 x LED bånd også via API / sky

Enhedens grundlæggende funktion:

  • Hvis indeklimaet i Dome of Visions er OK, er alle LED bånd slukket for CO2,Luftfugtighed, Støj og Temperatur – kun bagud vendt LED bånd lyser hvidt og markerer: Status OK.
  • Hvert 10. minut ”requester” logikken data fra Netatmo og bagud vendt LED skifter til blå, imens den henter målingerne.
  • Logikken tænder lys i enten CO2, Luftfugtighed, Støj eller Temperatur

Til de nysgerrige har jeg produceret en lille YouTube film som bevis på, at der er lys i lamperne

 

Nu mangler vi bare at gennemføre ”burn-in” test og selvfølgelig at montere den i domen i Aarhus.
Følg med her på bloggen under blog-kategorierne #SmartDome og #LarsDataLab

/Lars

Dome of Visions er et eksperiment i skala 1:1 – også når det kommer til digitalisering. Det betyder, at der populært sagt udvindes data hver gang, domen åbner sine døre. Vi måler altså indeklimaet døgnet rundt og arbejder løbende på at formidle den store datamængde i både den fysiske og virtuelle dome. 

Lars Andersen er Udviklingschef i NCC og har ansvaret for, at en lang, lang række intelligente målinger af domens indeklima bliver gennemført. Redskaberne: 40 sensorer, de fleste med en diamater på knap tre centimeter, placeret rundt omkring i bygningen. Har du lyst til at læse mere om vores målere, IoT og digitalisering, så læs med på blog-kategorien SMARTDOME