Dorit Chrysler tog Strøm til Dome of Visions

strøm-30-LRDorit Chrysler indtog Dome of Visions under den elektroniske musikfestival, Strøm, fredag 14. august.

strøm-20-LRstrøm-04-LR strøm-06-LR

Det var mødet mellem Dorit Chryslers særegne theremin-lyd og ambientgenren, der dannede temaet for aftens koncert i Dome of Visions.

strøm-15-LRstrøm-09-LR
strøm-10-LR

Den østrigske producer og vokalist, Dorit Chrysler, er kendt som en af verdens ganske få virtuoser på theremin. som er et af verdens første elektroniske instrumenter. Instrumentet, der er blevet inspiration for synthesizeren, styres ved hjælp af forandringer i bevægelserne fra musikerens hænder mellem instrumentets to antenner.

strøm-26-LR strøm-25-LR strøm-27-LR

Dorit Chrysler havde denne aften i domen selskab af den elektroniske komponist, musiker og designer, Kim Bjørn. Dorit Chryslers theremin og vokal blev sat i samspil med Kim Bjørns minimalistiske set-up af analoge synthesizere, samplere og computer.

strøm-31-LRstrøm-32-LRstrøm-36-LR

Ambient var også temaet, da Strøm Festival gæstede Dome of Visions sidste år. Her var det musikerne Jacob Helverskov og William Kudahl, som inviterede til sovekoncert med 50 madrasser og ti timers live-ambient lyd.

strøm-28-LR strøm-40-LR strøm-38-LR

Thereministen, Dorit Chrysler, arbejder i øjeblikket med sit projekt KimCoolThereminSchool, der er verdens første sted for theremin-undervisning. Hun spiller på Inkonst i Malmø 30. august under Sisters Academy – The Boarding School.

strøm-45-LR strøm-44-LR

Tekst: Signe Mai Vilsbøll
Foto: Jonathan Kronborg Grevsen