Domen som debatscene i 2017 kan sætte nye standarder for vigtige diskussioner

–Jeg fornemmer, at domen i sig selv – med dens arkitektur, stemning, akustik og indretning – er med til at forme de debatter, der foregår i bygningen. Det er også som om, den tone, debatten får, bliver lidt anderledes, siger Martin Manthorpe, direktør for strategi og forretningsudvikling i NCC, og henviser til debatmødet om parallelsamfund, afviklet i Dome of Visions mandag 16. januar 2017.

Han er initiativtager til domen og har derfor bevæget sig hjemmevant rundt i bygningen, siden den første blev bygget på Krøyers Plads i København i 2013. Domen på Aarhus Havn, Pier 2, er ejet af Aarhus Kommune og bygget af NCC

IMG_1824

Den gode tone

–Folk fremstår lidt mere imødekommende i Dome of Visions, og det kan vi vel kun være tilfredse med. Uanset hvilket emne, vi diskuterer, skal vi huske den gode tone og respektere hinanden, siger Martin Manthorpe.

–Vi rammer åbenbart et behov, når et bredt sammensat politisk panel og repræsentanter for boligselskaber og vidensinstitutioner møder så talstærkt op for at diskutere parallelsamfund med et engageret publikum. Så for mig er et debatmøde som det i domen udtryk for, at hvis man giver demokratiet plads, så er der rum, luft og tid til den vigtige samtale, siger han.

Martin Manthorpe forudser, at 2017 bringer mange diskussioner og debatter til domen.

–Vi mærker en betydelig interesse fra Aarhus Kommune og de utallige kræfter, der findes i byen og i oplandet. Private virksomheder søger ret markant mod domen, og Kulturhovedstadsåret kommer også til at spille en vigtig rolle, så 2017 tegner til at blive et år med masser af indhold under kuplen på Pier 2.

IMG_9686_RED

 

3-sat-op

Program for debatmødet 16. januar 2017:

Velkomst og indledning:
Martin Manthorpe, NCC

Debattører:
Morten Østergaard, Radikale Venstre
Michael Aastrup Jensen, Venstre
Anne Hegelund, Enhedslisten
Susanne Eilersen, Dansk Folkeparti
Jens Joel Nielsen, Socialdemokratiet
Josephine Fock, Alternativet
Thomas Medom, Socialistisk Folkeparti

Indlæg fra:
Claus Bech-Danielsen, professor, Statens Byggeforskningsinstitut
Bence Boje-Kovacs, forsker, Kraks Fond
John Andersen, professor, Roskilde Universitet

Ordstyrer:
Jan Egesborg

TEKST: SØREN EGERT
FOTO: LUNA SIGNE HØRDUM NIELSEN