Domen bryder med vante tanker og samfundsskabte grænser mellem natur og kultur

Når du træder ind i domen, mødes du ikke kun af træ, duftende planter og view over byen, du møder også vores værter. De er byens bedste crew og sørger både for information, lækker kaffe og gode samtaler. Vi har stillet dem et par spørgsmål, så du også kan møde dem virtuelt.

JEPPE DEGN NIELSEN

 

Hvordan resonerer Dome of Visions med dig og det, du i øvrigt foretager dig?
Jeg studerer Bæredygtig Kulturarvsforvaltning. Dome of Visions resonerer med min interesse i bæredygtighed, og jeg ser projektet som medskabende til at bryde med vante tanker og samfundsskabte grænser mellem natur og kultur.

Hvad giver størst værdi for dig ved at være med i domen?
At folk er glade for at være her. Om du er gæst til en god kop kaffe eller arrangør af et fedt event, oplever jeg altid, at der er god stemning, smil og begejstring – hvilket også gør sig gældende blandt alle mine søde kolleger.

Hvad har overrasket dig?
Mulighederne for anvendelsen af det tredje rum har overrasket mig meget. Det er super fedt at have et rum, hvor man ikke er begrænset af vind og vejr, hvis man ønsker at opholde sig i dagslys eller har lyst til at se på stjerner. Det er ligeledes en rigtig fed setting til de mange forskellige events.

Hvad savner du?
Flere frugter på træerne.

Har du en speciel oplevelse fra domen, du kan dele?
En formiddag, hvor jeg åbnede domen, var min første gæst en forslået due, som kom vraltende ind. Min umiddelbare frygt var, om den ville overskide gulvet, men den fik mig til at reflektere over domens rummelighed. Det virkede så naturligt, at den lå der mellem alle planterne og slappede af, så jeg gav den lov til at få et lille hvil i klimaskallens varme. Den smuttede igen efter 10-15 minutter uden at efterlade noget. Oplevelsen var for mig en lille indikation på et af de grænsebrud, som domen er med til at skabe ved at invitere naturen ind. Jeg tror, at der var en form for gensidig respekt, eftersom duen var så venlig ikke at klatte.

Hvad holder du mest af at tale med domens gæster om?
Jeg holder meget af de samtaler, der opstår, når gæster træder ind i domen for første gang og begejstrede spørger ind til ”hvad det her er for et fedt sted”! Det er skønt at tage sig tid til at formidle alt det gode, domen står for, og at man kan mærke, at folk er virkelig interesserede i at vide mere.

Er der en lille speciel ting, du holder meget af?
Hængekøjen. Det er et perfekt spot.

Ellers noget?
Jeg er vild med, at domen kan rumme så mange forskellige typer af arrangementer til glæde og gavn for mange forskellige mennesker. Jeg fornemmer, at domen er med til at udvikle by og kultur i en meget positiv retning, bygge bro mellem mennesker og formidle mange vigtige budskaber i en inddragende og samskabende konstellation.

 

FOTO: Jeppe Degn, Jonathan Grevsen