Dome of Visions i 2017 – vi er lige her

Hver gang, du besøger domen, møder du os: the domecrew.
Vi får det hele til at hænge sammen: debatter, koncerter, foredrag, omtale, dans, mad og performance, så selvfølgelig holder formanden for Dome of Visions, Flemming Wisler, en (nytårs)tale for os.

DoV-NXT-FW-KT-08092014_0222LR

Det skete torsdag 12. januar 2017 – helt uden de tekniske problemer, som dronningen løb ind i nytårsaften 2016. Her er det værd at huske, hvad tidligere danser ved den kongelige ballet, Alexander Kølpin engang sagde: ”Hvis teknikken ikke virker, er det ligegyldigt, hvor godt du danser.”

Og i domen virker teknikken. Selvfølgelig.

–Vi ser os selv som nogle, der er med i Kulturhovedstadsåret 2017. Ikke officielt men mere som det, der i fodboldsproget hedder en hængende angriber. Og man lægger jo netop mærke til dem, der udfører noget usædvanligt, og det gør vi, sagde Flemming Wisler.

–Vi gør det med god stil og er i fuld gang med at lægge et stærkt program for 2017. Noget kommer helt af sig selv fx fra den aarhusianske kulturscene, men også på de store faglige spørgsmål som fx byudvikling, arkitektur og fremtidens Aarhus kommer domen til at spille en vigtig rolle. Vi er som bekendt næsten lige begyndt, og det ser ud til, at domen bliver et nyt hjemsted for en lang række helt anderledes diskussioner om fremtiden for Aarhus Kommune. Domen har ikke tradition for at råbe op eller larme. Meget kommer af sig selv til os, og det er tit det sejeste. Den filosofi holder vi fast i, også i 2017, sagde Flemming Wisler, inden han lod maden fra Smag à la Gellerup overtage opmærksomheden.

TEKST: SØREN EGERT
FOTO: STINE SKØTT OLESEN / HELLE ARENSBAK