Dome of Visions bliver til Fort Europa for en aften

Krig, modstand og uretfærdighed fylder lige nu i tankerne hos tusindvis mennesker på flugt mod Europa i håbet om et bedre liv.

DoV-nxt-kulturnat2015-_3586-LR

Netop mennesker på flugt bliver temaet i aften, når domen omdannes til et ’Fort Europa’ – et støttearrangement med indsamling, musik og samtidig en performativ ramme, der skal give deltagerne et indblik i de mange flygtninges situation:

– Vi vil gerne få folk til at føle den afmagt mennesker på flugt oplever, hver gang de bliver afvist på baggrund af uretfærdige kriterier. Flygtninge der har sat sig som mål at komme til Europa risikerer liv og lemmer på vejen, og når de ankommer, bliver de mødt af positive, men også mange negative, reaktioner på deres tilværelse. De her mennesker bliver sendt fra land til land på baggrund af de kriterier EU sætter for, hvilke mennesker der har tilladelse til at opholde sig i deres land. Hver gang de møder en grænse skal de bedømmes. Derfor vil vi gerne skabee en lidt dyster og realistisk perspektivering til livet for folk på flugt for dem, der deltager ved arrangementet i aften, siger Kira Mikkelsen og fortsætter:

– På den måde håber vi på at kunne påvirke folk til at støtte yderligere – blandt andet fordi man bedre kan relatere bedre til noget, man har oplevet.

DoV-nxt-kulturnat2015-_3585-LR

Europa er et fort

Kira Mikkelsen er fra Performance Design på RUC. Sammen med sin medstuderende Jakob Bohr har hun frivilligt udtænkt, planlagt og navngivet støttearrangementet ’Fort Europa’:

– Vi har kaldt det Fort Europa for at understrege, at vi mener, at Europa er på vej til at blive et ”fort”. Hver gang der er mulighed for at udnytte dårlig presse på flygtningesituationen, forsøger EU-lande at lukke deres grænser yderligere, forklarer Jakob Bohr.

dov-nxt-kulturnat2015-_3781--LR

Musik for støtte til flygtninge

Med hjælp fra kunstnere, som optræder på dagen, og deltagere til arrangementet, vil arrangørerne indsamle et beløb til Folkekirkens Nødhjælp.

– Når folk er kommet indenfor i domen vil de blive mødt af et grønt areal med feststemning, hvor  de også kan donere penge, siger Jakob Bohr.

Simon Dokkedal, Cohnny Jazz, RDG + OKAT og Ob.Troit er blandt de, der i aften spiller i Dome of Visions. Entréen går ubeskåret til Folkelkirkens Nødhjælp, og der vil til arrangementet være mulighed for at donere yderligere.

Støt allerede nu her!

dov-nxt-kulturnat2015-_3700--LR

Tekst: Signe Mai Vilsbøll
Foto: Stine Skøtt Olesen / Dome of Visions