Debatter om byudvikling hører hjemme i Dome of Visions

Stadsarkitekten i Aarhus ser for sig, at debatter om byens udvikling kan folde sig ud i den gennemsigtige kuppel, når den til sommer åbner i Aarhus

-Du møder folk på en anden måde, når du støder på dem i en bygning som Dome of Visions. Den rummer i sig selv en bæredygtig dagsorden, siger stadsarkitekten i Aarhus, Stephen Willacy. I sommeren 2013 stod domen på havnen i Aarhus Ø i knap tre måneder, og Stephen Willacy var en anelse trist, da bygningen blev pakket sammen og flyttede tilbage til København, til Søren Kierkegaards Plads, hvor den i øvrigt står frem til april 2016.

dov3-aarh17122015_6035-LR

Byens dagsorden

-Politikerne i Aarhus arbejder hver eneste dag på at udvikle byen, og når domen igen åbner i Aarhus, vil den kunne huse mange debatter om byudvikling i bred forstand, siger Stephen Willacy.

-Havnen i Aarhus er et gammelt industriområde. Det udvikler sig eksplosivt i disse år, og det hele bliver bundet sammen af letbanen. Vi har sat identitet og livability på dagsordenen i Aarhus. Mennesket skal mere i centrum, og selv om der er et halvt år til, Dome of Visions åbner på Pier 2, kan jeg allerede nu forestille mig, at byens dagsorden kan folde sig endnu mere ud i den kommende kuppel på Pier 2.

-Arkitekturpolitikken i Aarhus skal synkroniseres med kommuneplanen, og jeg ser meget gerne, at vi bruger Dome of Visions til at debattere byen og dens arkitekturpolitik. Bygningen egner sig godt også til mere intime debatter, siger stadsarkitekten.

dov3-aarh17122015_6160-LR

Han har i årevis haft et godt øje til Dome of Visions, og den foreløbige kulmination kom i sensommeren 2013.

”Stadsarkitektens Særpris 2013 for midlertidig Arkitektur” blev givet til domen, og Stephen Willacys begrundelse var:

Særpris i 2013

”Vi ønsker at belønne initiativer, der benytter vores by på en ny og spændende måde. Vi ser meget på, om nyskabelserne fremmer den midlertidighed, som vi gerne vil bringe ind i vores by. Derfor er det helt naturligt, at vi i dag belønner Dome of Visions. Den står her jo desværre kun i en begrænset periode. Jeg ville ønske, den kunne stå her i meget lang tid. Jeg har sågar forsøgt at få folk højere oppe i systemet til at købe den, fordi bygningen er meget fremsynet. Vi kan mødes i den og diskutere arkitektur, byudvikling og meget andet, som man måske bedst tænker over, når man er i en bygning som Dome of Visions. Jeg har valgt at præmiere domen, fordi den gør gavn her, og den kommer senere til at gøre gavn andre steder. Det skal belønnes.”

pris2

TEKST: SØREN EGERT
FOTO: NXT