Se filmen: 1300 mennesker løber gennem Dome of Visions til Copenhagen Urban Trail

Søndag 28. september løb 1300 friske løbere gennem Dome of Visions ved Dansk Arkitektur Centers arkitekturløb, der er i år er genopstået som Copenhagen Urban Trail.

26092015-voolaejacobsen-dacloeb_3078--LR

Arkitekturløbet blev til Urban Trail

Dansk Arkitektur Center har allieret sig med sports-eventgruppen Golazo Sports fra Belgien, og København blev derfor en del af et fænomen fra Benelux-landene, hvor der med succes har været afviklet flere Urban Trails – blandt andet i Bruxelles, Antwerpen og Amsterdam. Golazo Sports står bag flere Urban Trails og åbner nu skandinavisk kontor med base i København.

26092015-voolaejacobsen-dacloeb_3089--LR

Samme vision

Peter Bentzon, der er chef for projektfinansiering og forretningsudvikling hos Dansk Arkitektur Center, påpeger, at arkitekturløbets vision og kerneidé er den samme som tidligere, på trods af det nye samarbejde:

– Vi skal stadig give deltagerne en ny oplevelse af deres by og byens sammenhæng fra kvarter til kvarter. Med arkitekturløbet skal vi vise bygninger frem, som løberne måske ikke kendte “indefra” før. Gennem løbe-flowet skal vi give deltagerne muligheden for at sanse skiftene i den konkrete arkitektur og dens virkning, siger Peter Bentzon.

26092015-voolaejacobsen-dacloeb_3102--LR

Løb i nye områder af byen

Udover at arkitekturløbet er blevet et såkaldt Urban Trail var forskellen fra de tidligere løb, at løberne i år skulle løbe gennem flere steder og bygninger, hvor der aldrig før er blevet løbet – en af dem blev Dome of Visions.

Domen er placeret tæt op ad Dansk Arkitektur Centers nye område, som deltagerne også løb gennem på den 10 km lange rute. Peter Benzon håber, at de nye steder har givet løberne en ny opfattelse af et kommende byrum og en ny attraktion i København:

– Vi har valgt at løbe gennem Dome of Visions, fordi stedet har gjort en stor indsats for at tiltrække publikum til et nyt byrum ved havnen. Derudover har domen i sig selv en stærk arkitektonisk vision, som helt naturligt indgår i et Urban Trail, mener Peter Benzon.

26092015-voolaejacobsen-dacloeb_3110--LR

Foto og Video: Martin Voola og Rasmus Elkjær Jacobsen / Dome of Visions
Tekst: Signe Mai Vilsbøll